Enric Palanca recull a Oviedo el Segell de Ciutat Amiga de la Infància i Adolescència

Enric Palanca, alcalde de la Pobla de Farnals, es va desplaçar a Oviedo el 27 de novembre per a recollir el Segell de Ciutat Amiga de la Infància i Adolescència (CAI), reconeixement atorgat per UNICEF que certifica el total respecte i defensa dels drets dels menors i l’esforç de l’Ajuntament per configurar polítiques municipals efectives que garantisquen l’òptim desenvolupament d’este sector de la població.

Va ser a finals del mes d’octubre quan es va comunicar que la Pobla de Farnals rebria esta menció. Este és el resultat de més d’un any de treball durant el qual s’ha dissenyat un Pla Local d’Infància dirigit a blindar els drets dels menors que servixen com a marc de la iniciativa: ser valorats, respectats i tractats justament dins de les seues comunitats; ser escolats perquè les seues necessitats siguen ateses en les polítiques públiques; tindre accés a serveis essencials i de qualitat; viure en entorns nets i segurs; i poder disfrutar de la vida familiar, el joc i l’oci.

També va ser necessari redactar un informe sobre la situació de la Pobla de Farnals en esta matèria i una memòria de les activitats desenvolupades durant l’any 2017 adreçades a millorar la situació dels menors. Este document va servir per a demostrar la bona direcció de les diferents iniciatives desenvolupades.

D’entre les diferents accions, va ser especialment important la configuració del Consell d’Infància i Adolescència Municipal (CIAM), òrgan constituït per alguns joves del municipi la principal funció del qual és aconseguir que les opinions, suggeriments, necessitats o desitjos dels menors tinguen un major impacte i consideració en la creació de les polítiques municipals.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *