Enric Romaguera, Fill Predilecte de Picassent

Enric Romaguera ja és Fill Predilecte de Picassent. Divendres per la vesprada va rebre la medalla que atorga esta alta distinció local en un acte celebrat a la Casa de Cultura de Picassent, rodejat de la seua família i de moltes persones que no varen voler perdre l’ocasió d’acompanyar-lo i estar al seu costat en un moment tan important.

I és que, fa només uns mesos, la Corporació Municipal, va aprovar per unanimitat i durant la celebració d’un plenari municipal, esta declaració de Fill Predilecte a Enric per ser una persona referent de la localitat i deixar enregistrada documentalment bona part de la nostra història.

La música del tabal i la dolçaina del Grup Cultural Ball de Bastonots enlairava les primeres notes musicals a la porta de sa casa al carrer de Torrent. Un emocionat Enric els rebia per encapçalar la comitiva acompanyat per la seua família i nombroses amistats. A l’arribada a l’Ermita, l’esperaven l’alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, el regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela i diverses regidores i regidors de l’equip de govern.

Tot seguit, la comitiva va dirigir-se fins el saló d’actes de la Casa de Cultura on es donaren cita les diferents vessants de la nostra cultura popular, tan estudiada i analitzada per Enric en molts dels seus treballs. Allí, les danses, les albaes, la música del tabal i la dolçaina i el Grup Cultural Ball de Bastonots en massa, se sumaren a este homenatge per a l’home que amb el seu treball incansable ens deixa un valuós estudi i treball sobre el nostre folklore picassentí.

El regidor de Cultura i Festes, Jaume Sobrevela, va ser l’encarregat de conduir l’acte, qui va voler tindre unes paraules d’elogi per a Enric, “L’afany per descobrir i indagar en el nostre passat, el seu polifacètic perfil intel·lectual li ha permés donar vida a les lletres de les cançons típiques picassentines per difondre-les i immortalitzar-les en un DVD, tot un testimoni de les melodies que  restaran sempre en la nostra memòria col·lectiva com a poble, entre tants altres estudis».

Per la seua banda, la primera edil, Conxa Garcia, el va definir com «Un home indispensable per entendre el nostre patrimoni cultural i també humà». Ella va ser qui li va fer entrega i li va imposar la medalla a un Enric Romaguera, visiblement emocionat i agraït amb este fet meritori «per haver pensat que era mereixedor d’esta distinció, una distinció que em deixa un treball realitzat de manera agradable, satisfactòria i que m’ha fet feliç”, va manifestar.

Per finalitzar l’acte, la posada en escena de la dansa del Ball de Bastonots a l’escenari del recinte cultural, tan característica del nostre poble, va tancar un acte que donava pas a les felicitacions de totes les persones presents cap al Fill predilecte de Picassent, Enric Romaguera Belenguer.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *