“Convèncer la ciutadania de la corresponsabilitat en temes com els residus és ara el més urgent”

Entrevista a Miguel Chavarría, alcalde d’Alboraia

Quin balanç fa de la legislatura marcada per la Covid?

Veritablement no esperàvem que passara una cosa així, el futur era encoratjador. Havíem treballat molt dur per millorar la situació d’Alboraia i calia una empenta important per a avançar. La pandèmia ha estat un fre molt greu, ha afegit dificultats de tot tipus que hem hagut d’escometre i superar en un ambient d’incertesa i dolor. Però hem aconseguit atendre el veïnat, protegir-nos uns als altres i seguir endavant. Ara intentem recuperar el que no hem pogut escometre com cal i hem donat un impuls molt gran en joventut, cultura, serveis socials, igualtat i educació, a més d’avançar en una qualitat turística encoratjadora per al futur d’un poble que ha de reviure l’horta que l’envolta i dotar-la de prestigi i valor, així com a les magnífiques platges de les quals gaudim. Tenim producte i tenim marge de millora. Tot allò que més necessitàvem després de la pandèmia ho tenim a l’abast.

 

Quins projectes li agradaria deixar canalitzats abans d’acabar la legislatura?

Hem aprofitat aquest temps per fer plans de tota classe: guies arrelades a les agendes 20-30 i 50 per superar el gran repte social, climàtic i energètic que tenim al davant, i poder deixar-los als nostres fills un futur.

 

Ens agradaria millorar en reptes com la conscienciació i responsabilitat, temes com els residus, la mobilitat, la cura del nostre entorn i de l’aigua, la salut del poble, tant l’ambiental com la física i mental de tots nosaltres, la veritable igualtat… Cal consolidar les polítiques que prioritzen totes aquestes fites. Cal prendre consciència de cóm és d’important actuar ja malgrat les crisis. Convèncer la ciutadania de la corresponsabilitat de totes i tots és ara el més urgent.

 

Com s’imagina el seu municipi en un futur i com és el seu full de ruta?

Alboraia és un poble on dona gust viure. Tenim tres nuclis amb ambients diversos, units per un gran espai d’horta productiva que està cercant el camí d’un futur novament significatiu.

Alboraia va a ser capaç d’unificar-se al voltant d’eixe espai i potenciar els aspectes més positius que la caracteritzen. Som un poble acollidor, solidari i pròsper, amb gran capacitat de recuperació i amb moltes oportunitats en molts sectors, si prenem les decisions adequades. La modernització s’ha de combinar amb la preservació dels valors que ens defineixen, a tots els àmbits.

 

Pense que podem mirar cap al futur amb seguretat i fermesa, sense menysprear el passat ni tampoc intentant tornar a ell per por. Eixe és l’autèntic progrés.

 

Es tornarà a presentar a les eleccions?

Clar que sí. Tinc equip i tenim un bon projecte. Estem en disposició de seguir treballant.