Ernesto Tubía guanya el Premi Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere a Paiporta

El Premi Carolina Planells de narrativa curta contra la violència de gènere a Paiporta, en la categoria d’adults, ha anat a parar a l’autor Ernesto Tubía Landeras, de Lardero (La Rioja), amb la seua obra ‘Flores sin perfume’. Així ho va comunicar el regidor de Cultura de Paiporta, Alberto Torralba, en l’acte de celebració del Dia Contra la Violència Masclista, aquest divendres, a l’esplanada l’Ajuntament de la localitat. El premi està dotat amb 600 euros.

En la desena edició d’aquest guardó, instaurat després de l’assassinat d’aquesta veïna de Paiporta a mans de l’home que l’assetjava, el jurat va decidir atorgar el premi en la categoria juvenil ex-aequo a la lleidatana Etna Miró, per la seua obra ‘Lo que Violeta no sabe’, i a la navarresa Celia Carrasco Gil, per ‘Círculos’. Ambdues autores s’emportaran la quantitat prevista de 300 euros, ja que el premi especial als millors treballs d’adults i juvenils presentats per a persones empadronades a Paiporta s’ha declarat desert.

Quant a la millor obra presentada en valencià, una categoria que s’estrenava en l’edició d’enguany, ha resultat guanyadora l’autora de Torrent Laura Cabedo Cabo, amb el text ‘Els arrabassats’. Aquesta categoria està guardonada amb 300 euros i es mantindrà en successives edicions.

Totes aquestes obres s’editaran per part de l’Ajuntament de Paiporta, junt a altres destacades pel jurat com a finalistes de les diferents categories, en un volum que el consistori repartirà de forma gratuïta en els pròxims mesos. Formaran part d’aquest recull els escrits d’Ana Isabel Espinosa García, Concha Fernández González, Mercedes Martínez Hernández, Juncal Baeza Monedero, Lucía Cuñat Ortel, Alma Irene Martínez Barroso i Mar Romero Betes. La xifra d’obres rebudes per la Regidoria de Cultura en aquest premi Carolina Planells ha arribat fins a les 62, procedents de tots els punts de l’Estat Espanyol, i fins i tot una arribada d’Alemanya.

En la lectura del veredicte aquest divendres a l’esplanada de l’Ajuntament, el regidor de Cultura, Alberto Torralba, va explicar que el Premi Carolina Planells es convoca «amb la intenció d’implicar la població mitjançant la cultura, en aquest cas, mitjançant la narració literària, com a ferramenta de lluita contra aquesta xacra».

Per a Torralba, «davant la sensació d’impotència que provoquen aquestes situacions, des de les institucions públiques tenim el deure i l’obligació de, entre altres coses, fer conscient la societat d’aquesta macabra realitat. Tota la ciutadania, de manera integral, individual, col·lectiva i transversal hem de fer causa comú per derrotar aquesta cultura anacrònicament patriarcal i masclista, probablement amb reminiscències d’un adoctrinament amb dubtosa moralitat», va concloure.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *