Es retiren més de dues tones de flora exòtica invasora a la platja de Els Peixets, Alboraia

El voluntariat per a la renaturalització de platges i millora d’hàbitat per al corriol camanegre va aconseguir retirar més de dues tones d’ungla de gat aquest dissabte a la platja de Els Peixets d’Alboraia.

Aquesta jornada de voluntariat ambiental es va celebrar el dissabte al matí i va comptar amb el suport d’un ampli grup de voluntaris i voluntàries, al qual es va sumar també la regidora de Medi Ambient, Raquel Casares Dolz.

La jornada, que forma part de la campanya «Reacciona pel clima» ha sigut organitzada per SEU Birdlife en col·laboració amb l’Ajuntament d’Alboraia i la Diputació de València i té com a objectiu donar suport a l’eliminació de la flora exòtica invasora i la neteja manual de plàstics a l’interior del sistema dunar, per a ajudar a restaurar l’ecosistema i millorar l’hàbitat del corriol camanegre a les platges d’Alboraia.

L’ungla de gat, una de les espècies invasores

L’ungla de gat és una espècie exòtica invasora originària de Sud-àfrica. Creix de forma molt ràpida entapissant les dunes de les platges, i evitant que creixa la flora dunar autòctona.

En aquesta jornada es van retirar 2.025kg d’aquesta espècie, millorant considerablement l’ecosistema dunar, que és hàbitat d’altres espècies de flora i fauna autòctones, algunes de les quals estan en risc de desaparéixer.

El 5 de febrer tindran lloc les pròximes jornades de voluntariat a la platja de Els Peixets de 10 a 13h. Les places estan obertes però són limitades, per la qual cosa cal apuntar-se enviant un e-mail a valencia@seo.org indicant nom, cognoms, DNI, i la jornada en la qual es vulga participar. També poden acudir menors d’edat acompanyats per una persona adulta.