Escola Valenciana i l’Ajuntament d’Aldaia signen un conveni de col.laboració

El saló de plens de l’Ajuntament d’Aldaia va acollir el passat dilluns la signatura del conveni de col·laboració entre el Consistori aldaier i Escola Valenciana. La Schola Cantorum d’Aldaia va participar en l’acte amb la interpretació de tres cançons tradicionals valencianes. Segons la regidora de promoció lingüística, Empar Folgado, es tracta “d’un fet històric, ja que el d’Aldaia és el primer Ajuntament que signa un conveni d’estes característiques amb la Fundació Escola Valenciana”.

En este sentit, Folgado indica que “la signatura d’este conveni és un pas més en el ferm compromís que l’Ajuntament d’Aldaia ha adquirit amb la normalització del valencià al nostre poble. No en va, hem signat protocols de col·laboració amb la Conselleria d’Educació i Cultura, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Diputació de València, i ens hem adherit a la xarxa ‘Aviva’ en coordinació amb altres municipis per a impulsar actuacions en matèria de promoció de la nostra llengua. Així mateix, estem en contacte amb l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Diputació que ens forneixen de publicacions i material divulgatiu en valencià”.

En el marc d’aquest conveni, s’ha iniciat el projecte ‘Voluntariat pel valencià’ un programa de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris valencianoparlants que vulguen destinar una hora a la setmana a conversar en valencià (durant un mínim de 10 setmanes) amb persones (aprenents) que volen llançar-se a parlar en valencià o reforçar l’aprenentatge de la llengua.
El període d’inscripció de voluntaris i aprenents romandrà obert fins al 4 de desembre a l’Agència de Promoció del valencià d’Aldaia al Centre del carrer Coladors.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *