Nova temporada a l’Escorxador de Godella

El divendres 4 d’octubre, el casal jove AlMatadero va tornar a obrir les seues portes, després de les vacances estivals, amb un correfoc jove i exhibicions de hip-hop i rap. L’escorxador ha tornat, i ho ha fet amb un canvi al capdavant del departament. Tatiana Prades, la nova regidora de Joventut, promet un gir de 180 graus en un casal jove que, com a primera novetat, canviarà d’horari, i obrirà de dimarts a divendres de 16 a 20 h.

El cicle d’activitats proposades continuarà articulant-se en torn a grups d’edats, però ara amb més diversificació. Els més menuts, de 0 a 6 anys, tindran el ‘Club menut’, un ludoespai que es celebrarà els dimarts i dijous de 16 a 20 h. Hi haurà racons de joc a l’aire lliure i activitats d’animació a la lectura, com contacontes i teatrets.

En segon lloc tindrem el ‘+ q club’, enfocat per a xics i xiques de 6 a 12 anys, amb activitats i tallers originals sobre distintes temàtiques. I, per últim, el ‘Club jove’, per al públic a partir de 12 anys, amb un enfoc més juvenil que albergarà propostes tan dispars com el túnel del terror, l’escape room o tallers de cuina. El ‘+ q club’ i el ‘Club jove’ tindran lloc tots els divendres en horari de 16 a 20 h.

I el dimecres serà el dia reservat per a l’estudi. El casal jove estarà reservat de 16 a 20 h per als grups de joves que hagen de realitzar treballs de classe, i també per a associacions i penyes juvenils que necessiten d’un lloc per a reunir-se. Hi haurà un sistema de préstec d’ordinadors portàtils i WiFi.

«Després d’estudiar quines eren les activitats que es venien celebrant durant la legislatura anterior, hem tractat de fer una programació distinta, amb novetats i propostes diferents pensant en cada grup d’edat, i esperant que siguen del seu agrado», ha explicat la regidora Tatiana Prades.

Pel que fa a la programació dels propers mesos, en el ‘Club menut’ tindrem en octubre un circuit d’activitats per millorar la psicomotricitat (dimarts 15), un taller de Slime (dijous 17), l’animació a la lectura amb el llibre ‘El monstruo de los colores’ (dimarts 22), una taller de manualitats per a crear monstres (dijous 24), i un passa carrer per espantar les criatures valencianes (dissabte 26). Este passa carrer eixirà a les 12 h des de la biblioteca municipal fins al casal jove, i en arribar hi haurà un esmorzar terrorífic. En novembre, tornarem a treballar la psicomotricitat amb jocs cooperatius (dimarts 5), farem experiments amb el lema ‘¿Qué serà un traumátropo?’ (dijous 7), hi haurà animació lectora amb el llibre ‘La oruga glotona’ (dimarts 12), cuinarem ous d’eruga o de drac (dijous 14), farem manualitats amb fulles seques (dimarts 19), aprendrem a fer joguets i crearem una caixa per a encestar (dijous 21), pintarem ‘d’una altra forma’ (dimarts 26), i farem manualitats amb plastilina casera (dijous 28).

Els xics i xiques de 6 a 12 anys tindran en el ‘+ q club’ una vesprada de jocs de taula i un campionat de futbolí (divendres 18 d’octubre), un taller de tattoos i xapes (divendres 8 de novembre) i un taller per aprendre a dissenyar samarretes (divendres 22 de novembre).

Per últim, en el ‘Club jove’, els xics i xiques de més de 12 anys podran vindre a aprendre a elaborar còctels terrorífics i endinsar-se dins del passatge del terror (divendres 25 d’octubre), esbrinar enigmes en l’escape room ‘La desaparició’ per a identificar i previndre l’assetjament escolar i la violència de gènere (divendres 15 de novembre), i gaudir d’una nit temàtica amb cuina de campanya (divendres 29 de novembre).

D’altra banda, hi ha tota una sèrie d’activitats previstes que aniran anunciant-se a través dels canals habituals durant els propers mesos: concurs d’instagramer, assessorament afectiu sexual, curs de llengua de signes, curs de monitors d’activitats de temps lliure, i cursos de reciclatge per a monitors de temps lliure.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *