“Esperem que l’any 23 tota la gestió de la salut del departament de Manises passe a ser pública”

Entrevista a Jesús Borràs, alcalde de Manises

Com valora aquesta legislatura que ha estat marcada per la pandèmia?

Ha sigut una legislatura molt dura, la Covid ho ha canviat tot. Va començar paralitzant l’administració i quan hem tornat a emprendre les obres ens trobem amb una sèrie de circumstàncies que han fet que s’incrementen els preus dels productes. De manera que moltes obres es queden parades i es demoren. Algunes d’elles que pensàvem tindre acabades aquesta legislatura no les podrem acabar.

Quines obres pensen que sí que estaran acabades aquesta legislatura?

Si no passa res inaugurarem la piscina descoberta a final d’aquest mes; les noves oficines de turisme també estaran acabades i les obres de la plaça Cor Jesús crec que estaran concloses. Ara, inaugurarem la plaça 2 de Maig. Un projecte important per a la població de Manises, sobretot per als majors, és el de la piscina coberta, que en aquest moment es troba en fase de licitació i que esperem que a principis de 2023 puguem executar. Un projecte que també acabarem en 2022 és el de la pista d’atletisme.

En quant al govern en coalició, com ha anat?

Bé, nosaltres ja comptàvem amb l’experiència dels anteriors quatre anys i ha anat prou bé. Quan estàs en un govern de coalició és més complicat que quan tens majoria absoluta, ja que has de renunciar a algunes coses que vols dur a terme i assumir unes altres, però el compute global és bo.

El preocupa l’entrada de Vox als ajuntaments?

Si segueix aquesta tendència cap amunt pot ser que entren més als ajuntaments, inclòs el nostre, però nosaltres esperem repetir un govern progressista en la pròxima legislatura.

Quina és la seua opinió del departament de Salut de Manises?

Nosaltres esperem que en el 2023 hi haja una reversió i la gestió de l’Hospital siga pública i no privada com ho és fins ara.

Com s’imagina el Manises del futur?

Veig una ciutat cada vegada més moderna, compromesa amb tot el que suposa la ceràmica, després d’haver estat denominada ciutat creativa per la Unesco. Una ciutat amb molt de futur envoltada del riu, que estem deixant molt net i que donarà moltes possibilitats, fent que la vida a Manises siga cada vegada més agradable i amb més sentiment de poble.

Es tornarà a presentar a les eleccions l’any vinent?

Jo crec que sí, encara que és una cosa que he de parlar amb la família i el partit, no obstant això a final de mes el tindré clar.