Este dissabte tindrà lloc la Gran Nit amb una varietat d'activitats i jornada de portes obertes en museus i monuments

Este dissabte tindrà lloc la Gran Nit amb una varietat d’activitats i jornada de portes obertes en museus i monuments

Dissabte que ve, dia 20, se celebra a la ciutat la Gran Nit, un dels atractius que cada mes de juliol hi ha en el marc de la Gran Fira. Enguany  acull una gran varietat d’activitats com ara actuacions de música, exposicions, «tertúlies a la fresca», cavalcades i espectacles pirotècnics, entre d’altres, que tindran lloc des de les 9.00 del matí fins a les 2.00 de la matinada.

A més, hi haurà una jornada de portes obertes en museus i monuments de la Delegació de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, als quals se sumen també el Museu del Corpus-Casa de les Roques i altres recintes gestionats des de la Diputació de València i la Generalitat.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que «amb la Gran Nit de Juliol se seguirà l’esquema consolidat d’estos últims 4 anys, en esta nova era, i apostarem per la música com a element central i cohesionador».

«L’objectiu és oferir a la ciutadania una gran varietat d’activitats nocturnes i acostar esta agenda festiva de manera que la gent es trobe amb activitats al carrer», ha afegit.

La jornada començarà amb la Ruta del Museu del Silenci en el Cementeri General a les 9.00 del matí i continuarà a les 19.00 hores amb La Cercafira, una cavalcada amb la participació dels Gegants i el ratpenat Valentó, entre d’altres.

Així mateix, tindran lloc en diferents punts de la ciutat animacions infantils dins del cicle La Menuda Fira, monòlegs, representacions teatrals, espectacles de màgia i actuacions de música.

A més, hi haurà una minimascletà, dins del cicle Els Focs de la Fira, a càrrec de la pirotècnia Caballer FX i la plaça de l’Ajuntament acollirà el concert «Música a la Plaça» amb la 97.7 Ràdio a partir de les 21.00 hores.

L’Hemisfèric també serà protagonista en esta celebració acollint a partir de les 21.00 sessions de planetari en directe amb música.

Així mateix, la Ruta del Carme serà una altra de les activitats protagonistes en  La Gran Nit, acollint actuacions de 30 minuts.

En la plaça dels Furs actuarà Tenda, en el Museu del Corpus, Gem; en el Museu de l’Almoina, Jazzmàtics; en el Centre del Carme, Miquel Gil; en la plaça del Carme, Tito Pontet i, finalment, en la plaça Manises, Limboteque.

D’altra banda, hi haurà un ampli programa d’activitats en museus i monuments, per la qual cosa tindran un horari especial. «Esta iniciativa s’inspira en les ‘nits de blanc’ que celebren les grans ciutats europees», segons ha explicat Pere Fuset.

Des de les 19.00 i fins a les 01.00 hores de la matinada obriran les seues portes l’Almodí, la Casa Museu Benlliure, el Centre Arqueològic de l’Almoina, la Llotja i els museus d’Història, de l’Arròs  i de la Ciutat. L’entrada a totes les activitats serà lliure i gratuïta, encara que estarà limitada a la capacitat dels respectius espais.

Amb totes les activitats programades es consolida la Gran Nit de la Gran Fira com a nit de cultura i oci amb nombroses propostes per a la ciutadania.

Juntament amb els espais esmentats, també se sumen a la celebració el Centre del Carme, la Fundació Bancaixa, l’Íber-museu de soldadets de plom, el Museu de Belles arts i el Museu de Ceràmica González Martí, que obriran les seues portes de 20.00 a 00.00 hores.

També participen  el Museu del Corpus, el Museu de Prehistòria, el Museu Valencià d’Etnologia i el MuVIM, amb un horari de portes obertes de 20.00 a 02.00.

Per a acostar-se a gaudir de tota esta oferta cultural de la Gran Nit es recomana l’ús del transport públic. L’EMT ha ampliat el servici de la línia 5, 79 i 80 fins a les 03.00 hores i comptaran amb dos autobusos més.

També ha duplicat tota la xarxa nocturna per a donar una freqüència inferior a 30 minuts. A més, Metrovalència tindran servici fins a les  02.30 en les línies 1, 2, 3, 5, 7 i 9, amb una freqüència de 10 i 20 minutos. Així mateix, les línies 4, 6 i 8 de tramvia tindran servici també fins a les 2.30.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *