Estudi sobre el temps lliure i la participació juvenil a La Pobla de Farnals

El saló de plens de l’Ajuntament va acollir el passat 9 de febrer la presentació de l’estudi realitzat per la Federació de Cases de Joventut a l’Institut Guillem Alcalà de la Pobla de Farnals, que analitza l’ús del temps lliure i la participació de la joventut al municipi. La publicació dels resultats dona pas a la creació d’un grup de treball amb els joves a través d’un taller de prospectiva per a facilitar que puguen fer propostes relacionades amb els seus interessos i necessitats.

La regidora de Joventut i Participació, Ana Borja, ha remarcat que esta iniciativa “és el punt d’inici d’un projecte que vol fomentar la participació juvenil i que faça possible que les iniciatives juvenils partisquen dels mateixos joves”. La finalitat és que este sector poblacional “s’involucre i forme part de l’activitat municipal”, va detallar l’edil.
El resultat de l’estudi, a través del qual es va enquestar a 249 estudiants, reflecteix que hi ha una mancança de moviments associatius entre els joves, que moltes vegades no coneixen les activitats que es fan al municipi o que tenen moltes idees i propostes i un gran potencial d’implicació, entre altres coses.

Ana Borja va afegir que des de la Regidoria de Joventut, a més del Programa d’Intermunicipal de Formació i de la campanya Anem al Teatre, s’han posat en marxa altres iniciatives al mateix IES Guillem d’Alcalà, com un Teatre Fòrum al voltant de la violència de gènere i la participació en la Fira Aèria, un projecte d’innovació educativa per a construir un dron amb usos socials.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *