Jesús Borràs serà el candidat d’APM-Compromís per optar de nou a l’alcaldia de Manises en les eleccions de maig

El passat divendres 27 de gener, en un acte celebrat al claustre de la Casa de la Cultura de Manises, APM-Compromís va presentar a Jesús Borràs i Sanchis, actual alcalde de Manises, com a cap de llista per a les properes eleccions municipals del 28 de maig.

L’acte va comptar, com a convidat especial Joan Baldoví, qui es presenta com a candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions autonòmiques que es celebraran el mateix dia.

Primerament Joan Baldoví, va explicar els motius pels quals es presenta com a candidat, i que es concreten en la necessitat de reforçar el botànic i d’incrementar la presència de Compromís en el govern autonòmic, com l’única garantia de dur endavant polítiques progressistes i valencianistes al govern valencià.

Jesús Borràs, va explicar que es presenta amb més ganes i més il·lusió que al 2019, malgrat la situació heretada al 2015, hem fet la feina que tocava i a més a més, amb molt de trellat. «Ara me presente amb ganes d’acabar els projectes encetats i que posaran a la ciutat al lloc que li correspon, fent de Manises una ciutat més atractiva per a viure».

Jesús Borràs va repassar la situació econòmica heretada, amb un deute de 17 milions d’euros, i que ara està en uns 9 milions. Però el que més ha marcat els 8 anys, han estat els vora 14 milions d’euros de pagaments imprevistos i als que s’ha fer front amb un estalvi ben planificat, que han impedit realitzar actuacions fonamentals i necessàries a la ciutat.

També va fer menció a l’aparició del Covid, que va aturar el ritme polític.

Va repassar actuacions realitzades i que demostren l’excel·lent treball realitzat, com ara: aconseguir la cessió i posterior reforma de l’estació de Renfe (nova Oficina de Turisme de la ciutat); obrir la ciutat de nou al riu; actuació en part de la zona de la ciutat de l’oci i l’esport transformant-la en un bosc urbà; s’han realitzat millores en els polígons industrials i durant l’any 2022, s’han invertit al voltant de 500.000 euros; s’ha constituït la primera Entitat de Gestió de la comarca; s’ha resolt la seguretat de les dues rotondes del voltant del By Pass amb una nova construcció que evitarà accidents; importants inversions en instal·lacions esportives, la construcció d’una pista d’atletisme, la remodelació de la piscina d’estiu; hem desenvolupat un gran esforç negociador davant el Ministeri de Foment per a millorar el projecte d’ampliació de la N-220, ara el projecte que està executant-se, fruit de la negociació, projectarà una gran plataforma sobre la carretera que unirà dos barris importants de Manises (cosim el poble), i que serà un important lloc d’esplai ciutadà. I moltes més actuacions que estan canviant la fisonomia del poble i que s’ha aconseguit que Manises siga declarada «ciutat creativa de la Unesco».

Així mateix, Jesús Borràs va anunciar començaran a canviar els maseters i omplir els escocells, a asfaltar diversos carrers al llarg del poble, enderrocar la zona abandonada de la zona de Montepio i voltant; millorar l’accessibilitat de les voreres; actuació de manera immediata al mercat dels Pins, amb una inversió important, que resoldrà els problemes d’inundacions que pateixen els venedors i compradors per la deficient construcció de l’edifici, així com també s’actuarà de manera immediata en resoldre el problema del clavegueram del carrer Àngel Nadal, amb una inversió d’uns 500.000 euros.

Jesús Borràs també va informara que estan treballant-se altres projectes (ja adjudicats) molt importants i que es duran endavant a la propera legislatura, com ara: nova piscina coberta, reforma de les places del Mercat (Cor de Jesús) i Vicent Barberà (en esta última s’ha recuperat un pàrquing), i l’accés al polígon del Barranquet que resoldrà el problema del tràfic del carrer Rafael Valls.

Així mateix s’està desenvolupant el projecte d’edificant que sols en la millora d’escoles i instituts hem aconseguit una inversió de la Conselleria d’Educació de més de 13 milions d’euros; hem començat per obres en l’Institut Rodrigo Botet (vora 450.000 euros) i aviat començaran en 4 col·legis més.

Jesús Borràs va plantejar la necessitat d’incrementar el nombre de regidors, doncs al 2015 va traure 5 regidors, al 2019 foren 6, i ara «és el moment de créixer més encara per poder consolidar una política feta per a les persones. Sabem que hi haurà que pactar amb altres forces polítiques, però vull tornar a encapçalar amb les mans més lliures».

Per acabar, Jesús Borràs assegurà comptar amb una gran llista «incorporem diverses persones molt il·lusionades, i que de segur aconseguirem tots els objectius que ens plantegem».

Redactar el projecte de l’ampliació del Museu de Ceràmica (és obligatori per mesures de seguretat i accessibilitat), redactar el pla de sanejament de les urbanitzacions (dins de la primera fase de la redacció del Pla General), inversió de millora en el trinquet municipal, i treballar en la mancança de places d’aparcament, que són uns dels objectius que es plantegem per al període 2023-2027.