Eva Sanchis: “Dimitisc com a alcaldessa i al mes que ve com a regidora, deixe l’Ajuntament del tot”

Eva Sanchis ha sigut alcaldessa de Godella durant 7 anys i el pròxim 27 de maig tancarà cicle al capdavant de l’Ajuntament i dimitirà en el ple. Aquests dos anys, Eva ha compatibilitzat la seua labor municipal amb el seu treball com a funcionària de la Generalitat. Ara arriba el moment del relleu i El Meridino ha parlat amb ella per a fer balanç.

Tornarà a presentar la seua candidatura com a alcaldessa?

No, dimitisc com a alcaldessa i al mes que ve com a regidora, deixe l’Ajuntament del tot.

Ara em dedicaré plenament a la Conselleria en la qual estic de Subdirectora que requereix tota la meua atenció. A més és un projecte que m’agrada i no deixe de ser servidora pública.

Què li ha quedat pendent com a alcaldessa?

M’ha quedat pendent vore finalitzades moltes de les coses que hem iniciat. Per exemple, vore aprovada la modificació del Pla General que tant de temps ens ha costat fer; vore aprovada la rpt; acabada la reforma de la llar de les persones majors de Godella; una vivenda tutelada i una vivenda social que estem fent en el casc antic; alguna reforma de camins rurals. En definitiva, projectes que jo he començat i no els veuré acabar com a alcaldessa, encara que sí com a ciutadana que també és important.

Com ha canviat la pandèmia el seu dia a dia al capdavant de l’alcaldia?

El primer que va canviar van ser les reunions que van deixar de ser presencials i tot era telemàtic, les connexions fallaven i costava habituar-se a la nova situació. També s’ha perdut el contacte humà, que és una de les coses que més m’agrada de l’alcaldia. Ara la gent ha de vindre demanant cita prèvia. Jo sempre he tingut les portes obertes del meu despatx perquè pogueren vindre a fer qualsevol queixa, petició o recomanació. Aquesta situació m’ha fet sentir més llunyana de la meua tasca com a alcaldessa, d’estar en contacte amb les persones.

Quins projectes s’han vist paralitzats per la Covid?

La Covid ha paralitzat quasi tot, hem hagut de dedicar molts recursos que teníem previstos per a altres coses a pal·liar els efectes de la crisi. La dinàmica de treball en equip s’ha vist mermada pel fet del teletreball. S’ha alentit la gestió de l’administració, lo que de normal costava un temps ara costa el doble.

Quants diners va invertir el municipi en 2021 en ajudes per als sectors més perjudicats per la crisi?

A més de les Ajudes Parèntesis que nosaltres hem complementat, l’Ajuntament dedicarà entre 180.000 i 200.000 euros per a ajudes directes.

Quines han sigut les decisions més complicades que ha hagut de prendre, durant la pandèmia i en general, en els anys al capdavant de l’Ajuntament?

De les més complicades, l’acord amb la Congregació de Sagrado Corazón i l’acord amb els propietaris de la zona del Bovalar i les sentències expropiatòries. Aquests, han sigut moments durs: amb moltes reunions i explicacions a la ciutadania del que s’estava fent, perquè havíem de pagar aqueixes indemnitzacions… Les dos grans expropiacions han sigut de les decisions més difícils que s’han pres, no en la decisió final sinó en el procés.

En aquest temps de pandèmia, el tancament de la piscina.

Com ha sigut la relació amb els socis de govern durant aquests dos anys?

Molt bona. Jo soc una gran defensora de les alcaldies rotatòries, de fet, jo vaig començar en una alcaldia rotatòria de tres alcaldes i vaig ser alcaldessa un any. Crec que aquest sistema força que existisca una major empatia entre les persones que formen part del govern. En definitiva, tant la relació personal com la gestió la valore positivament.

Finalment, amb què es queda d’aquests anys en l’alcaldia?

Em quede sobretot amb el contacte humà, crec que he sigut una alcaldessa molt propera amb tot el món que ha volgut parlar amb mi. He conegut a gent meravellosa. Em quede també en haver convertit a Godella en tot un referent en agroecologia, no sols a nivell autonòmic o estatal, també internacional.

Una cosa que m’haguera agradat és portar més temps la regidoria de Serveis Socials. L’he portada aquests dos últims anys i crec que es poden fer projectes diferents i necessaris.