Eva Zamora, alcaldessa d’Alcàsser: “Un dels objectius del pressupost serà pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19”

Acabat d'aprovar el pressupost del 2021, què destacaria d'ell?

Es tracta d’un pressupost estable, fort i ajustat, que tindrà com a objectiu pal·liar els efectes de la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19, millorar el nostre poble i, sobretot, que ningú es quede arrere.

Cap a què àmbits van a destinar les principals partides?

Els eixos principals del pressupost seran les polítiques socials i el reforç d’accions que faciliten les activitats als comerços, entitats i associacions del municipi. En aquest sentit, no només s’augmentarà la despesa social en un 15,5% arribant a una inversió de 505.173 €, sinó que, a més, s’augmentaran les partides de subvencions per a Esport i Cultura, així com les partides de neteja i desinfecció viària.

S’implementaran les partides dedicades a polítiques d’Educació amb 759.559 €; Joventut i Persones Majors amb 155.418 €; Medi Ambient i Zones Verdes amb una partida de 226.591 €; Comerç i Promoció Econòmica amb 116.094 €; o Igualtat amb una inversió de més de 30.000 €, entre altres.

Tambè m’agradaria destacar que al gener, l’Ajuntament aprovarà una modificació de crèdit, gràcies al romanent positiu líquid de més de dos milions d’euros, que aniran destinats a ajudes directes al comerç i persones autònomes, però també a la posada en marxa d’un Pla d’Ocupació Local; diferents inversions als carrers del municipi, com la renovació del paviment de les calçades, la canalització subterrània de les aigües pluvials o la millora de l’accessibilitat de les voreres; a la renovació de les instal·lacions municipals; i, finalment a la compra del Camp del Pla.

Què campanyes tenen en aquest moment actives de suport a el comerç local?
Una de l'Ajuntament i l'Associació d'Empresaris i Comerciants d'Alcàsser (AECA) que s'han adherit a la campanya 'Comerç Local, Comerç Brutal', impulsada per la Diputació de València i la Unió Gremial, amb l'objectiu de seguir donant passos per dinamitzar i fomentar la compra tant en el mercat municipal, com en els comerços locals perquè són fonamentals per al desenvolupament del nostre poble. En aquesta campanya es sortegen carros de la compra i per participar només cal presentar el tiquet de compra, amb un import igual o superior a 20 euros, a l'oficina de l'ADL (C / Sant Antoni, 40) fins al 4 de gener .
Tambè acaba de concloure una campanya que teníem per fomentar les compres al Mercat Municipal, els clients al comprar han rebut butlletes per entrar al sorteig de 36 xecs de compra per gastar a les parades del propi mercat.

Des de l'Ajuntament han posat en marxa l'Escola de Nadal, ¿en quines condicions?
Hem decidit posar en marxa l'Escola de Nadal complint amb totes les mesures de seguretat i protocols per a facilitar la conciliació laboral i familiar durante les vacances de Nadal. Els xiquets i xiquetes que van a poder assistir comprenen edats entre els 3 i els 12 anys. Hem treballat perque les famílies es senten segures a l'hora de portar als seus fills i filles a l'Escoleta de Nadal d'Enguany. Per aixó, és essencial que és complisquen totes les mesures anticovid establides.

En quant a les activitats pròpies d'aquestes festes, què tenen programat?
El dia 5 tindrem la visita dels Reis Mags però per motius de seguretat per la pandèmia convidem als xiquets i xiquetes del municipi a gaudir de la Cavalcada des de casa.
També tindrem diversos concerts: un de la Coral Polifònica Parroquial d'Alcàsser; un altre de la Banda de Música i un altre, del grup de metalls de la Banda de Música.
Diumenge 3 de gener pel matí estem preparant un concert al Camp de Futbol de la cantant Gisela.
En darrer lloc, m'agradaria destacar el tradicional concurs de Betlem, que enguany és el seu 25 aniversari, i ho anem a realitzar de forma virtual.