Èxit a Albalat dels Sorells de la Trobada que enceta el cicle a la demarcació de València

La localitat d’Albalat dels Sorells va triplicar aquest diumenge la seua població durant unes hores, amb la visita de 14.000 persones que participaren en la XXXa Trobada de l’Horta Nord, cita que enceta un nou cicle de les Trobades d’Escoles en Valencià a la demarcació de València.

A aquesta primera festa per la llengua hi varen assistir la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, el diputat de Cultura, Xavier Rius, el president de les Corts Valencianes, Enric Morera, a més d’un gran nombre d’alcaldes i regidors de la comarca.

La Diputació de València ha ofert el seu màxim suport a Escola Valenciana per a l’organització d’aquests esdeveniments i va estar present aquest passat diumenge a Albalat dels Sorells a través de la Unitat de Normalització Lingüística, amb una parada dedicada a l’obra de Marc Granell, poeta i membre de la Unitat. Una iniciativa que, sota el lema ‘Els versos de Marc’, va concitar l’interès d’un gran nombre de famílies i participants en la Trobada que pogueren ser partícips d’una sessió fotogràfica (photocall) en la qual feren ús d’emoticones i cartells amb versos d’amor per a adults i versos de la seua coneguda poesia infantil; així com una sessió de vídeo (videocall) per a aquells participants que es mostraren disposats a recitar la poesia de Marc Granell.

El públic que participà en aquesta proposta va rebre com a obsequi unes polseres on es podien llegir alguns dels versos més coneguts del poeta, com ara: «No hi ha llum com la llum amb què il·lumines el món quan apareixes i t’acostes» o «Aire, terra, aigua i foc fan que el món siga món».

Les fotografies seran ara publicades als diferents perfils en xarxes socials de la mateixa Unitat de Normalització Lingüística: Facebook «Valencià a la Dipu», Twitter @ValenciaalaDipu i Instagram @ValenciaalaDipu. Els seguidors en les xarxes socials rebran informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció de l’ús del valencià, a més d’un servei de consultoria lingüística.

La Trobada de l’Horta Nord a Albalat dels Sorells comptà amb un total de 112 tallers, la participació de 57 centres educatius i altres huit editorials i llibreries. Aquest any també es va comptar amb la presència de diferents Ajuntaments de municipis de la comarca.

Els balls i la música varen estar a càrrec del grup de danses del Corpus CEIP la Font de la Canyada, que protagonitzaren la tradicional dansà popular, la qual ve celebrant-se al llarg dels darrers 15 anys. Hi hagué Muixeranga, colles de dolçainers i tabaleters i actuació del cantacançons Dani Miquel.

La propera parada serà el dissabte vinent amb la celebració de la Trobada d’Escoles en Valencià a la Vall d’Albaida, que acollirà la localitat de Fontanars dels Alforins.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *