Èxit del primer mercat medieval sense animals a Manises

L’Ajuntament de Manises juntament amb la Regidoria de Turisme han celebrat un any més el Mercat Medieval i amb ell, la ciutat va tornar a fer un viatge enrere de diversos segles fins al medievo al voltant del casc històric del municipi. La inauguració institucional del mercat va ser el dia 14 d’octubre a les 18:00h a la plaça de l’església en la que ha sigut la primera edició feta a Manises sense l’ús d’animals.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manises, Javier Mansilla  ha destacat que “s’ha realitzat un recorregut replet d’opcions molt variades com espais per a les eines agrícoles, els oficis antics, zones infantils i animacions per a tots els públics». Com a l’edició de l’any passat van tindre molt d’èxit els tallers i atraccions destinades als més menuts, en aquesta edició s’ha potenciat encara més l’àrea infantil que ha comptat, entre altres, amb tallers, una ludoteca, jocs de taula de l’edat mitjana, carrusel i la sénia medieval. A més, als espais de restauració i a la teteria els visitants han pogut  gaudir de la gastronomia més autèntica.

La principal novetat d’enguany ha sigut la no utilització d’animals dins del Mercat Medieval. Tot i que els animals que s’han exposat en anys anterior, per exemple a la zona dedicada a la cetreria així com també a l’apartat de la granja, compleixen amb tota la normativa actual, l’equip de govern ha decidit que el Mercat Medieval puga oferir una alternativa d’oci sense utilitzar animals defensant també els seus drets.

Tot ha estat amenitzat amb música de l’època i amb les desfilades a càrrec de les Capitanies Mora i Cristiana de Manises.

L’emplaçament ha sigut per segon any consecutiu el casc històric de Manises, concretament als carrers Sant Joan, Pl. de l’Església, Pl. Cor de Jesús, carrer Mossén Pere Esplugues, carrer Sagrari i Pl. Castell.

La Ràdio Municipal de Manises (105.7) va cobrir durant la vesprada de divendres l’esdeveniment amb una retransmisió especial per a contar als seus oients l’ambient que es va viure al mercat medieval.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *