Èxit total en la celebració del Dia de l’Orxata d’Alboraia

Al voltant de 6.000 gots d’orxata artesana s’han repartit aquest matí en l’esdeveniment organitzat per l’Ajuntament d’Alboraia junt al Gremi d’Orxaters Artesans. L’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, ha donat inici a l’esdeveniment junt a la delegada del Govern, Pilar Bernabé, acompanyats de la Corporació Municipal i diferents representants institucionals.

 

La celebració del dia ha reunit autoritats polítiques com l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría; la delegada del Govern, Pilar Bernabé; el Diputat de Turisme, Pedro Cuesta Tobajas; i Xavi Pascual, Director del Patronat Provincial de Turisme, entre altres.

 

També han assistit rostres coneguts de la societat valenciana com l’actriu Iris Lezcano, madrina de l’orxata, els influencers residents a Alboraia @mavitrapos i @daquidivino, i l’especialitzat en esmorzars Joan Ruiz @esmorzaret que han reivindicat que Alboraia sigui la Capital de l’Orxata de la mà del xef i divulgador gastronòmic Lluís Penyafort.

 

L’orxata del “Club de Producte – Alboraia, Artesans de l’orxata” ha delectat a les autoritats, influencers, mitjans, i en definitiva, a totes les persones assistents que no s’han volgut perdre aquesta 42a edició del Dia de l’Orxata.

 

El Club de Producte té com a objectiu de reforçar el municipi d’Alboraia com la capital de l’orxata, i reuneix les empreses i serveis que elaboren i ofereixen experiències entorn del cultiu de la xufa i la producció i consum de l’orxata.

 

Enguany també s’ha previst un calendari de diverses activitats programades durant tot el dia que han permès conèixer de prop el procés de producció de l’orxata i gaudir d’experiències úniques.

 

L’entorn de la celebració s’ha mimetitzat amb el context representant l’horta d’Alboraia i els materials relacionats amb el cultiu de la xufa en la mateixa avingu. A més s’han repartit pai pai amb materials reciclats que han alleujat les altes temperatures, en el que és una aposta per la sostenibilitat de l’esdeveniment organitzat per Alboraia Turisme.