Finalitza l’abril més lector a Albalat dels Sorells

L’Ajuntament d’Albalat dels Sorells, mitjançant la regidoria d’Educació i Cultura , ha organitzat un mes d’abril ple de presentacions de llibres d’autors fills o vinculats al municipi.

La iniciativa cultural s’emmarca al voltant de la celebració del 23 d’abril dia del llibre, el qual, a Albalat dels Sorells, té una presència molt significativa: el treball que des de l’Agència de Lectura Municipal es fa tot l’any des de fa temps, ha estat una constant en la vida de les persones del municipi. La divulgació de l’hàbit lector i del llibre en general, té una programació permanent en Albalat, doncs cada mes, fins i tot en pandèmia, les presentacions de llibres i les recreacions audiovisuals que l’equip tècnic cultura  tematitza sobre les obres literàries escollides, és una de les activitats més interessants què pot gaudir la població.

Pel que fa a les obres presentades durant aquest mes d’abril, cal indicar que han estat quatre els llibres presentats en el mateix indret, el palau Comtal.

La primera de les presentacions va tindre com a protagonista al tècnic cultural d’Albalat dels Sorells, Lluís Mesa, autor de l’obra, “les 11 de maig”, que narra teatralment uns fets ocorreguts al principi del segle XX al poble d’on l’autor és cronista oficial, Estivella.

L’endemà, 21 d’abril, tingué lloc la presentació del llibre de David Tamarit, conegut per David Orange, “Romperàs la noche con un grito”, una fantàstica història de suspens què confirma la capacitat literària de David.

I finalment, la setmana que deixem ha congregat les presentacions de les dues obres editades per l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells. Dimecres 27, el cronista oficial d’Albalat, Mateu Rodrigo, exposava en la presentació del seu treball, “Festes i devocions tradicionals en Albalat dels Sorells”, la tasca de recerca i altres aspectes pels quals ha realitzat aquest interessantíssim estudi.

I per acabar, el llibre “Quan ens ronden les rondalles”, elaborat per diversos autors locals, va tancar la sèrie de presentacions de llibres organitzades per a aquest mes literari.

Aposta per la cultura

Tal com comentàvem, des de l’Agència de Lectura Municipal, de la Regidoria de Cultura que dirigeix Marisa Gimeno, es treballa contínuament per enfortir les propostes culturals al municipi i on la promoció de l’hàbit lector i de la literatura en general, té un significat especial: “per a l’Ajuntament i des de la meua responsabilitat com a regidora d’Educació, Infància i Cultura, la política cultural està directament relacionada amb la promoció literària i dels autors vinculats o fills del nostre poble. Per això hem editat dues de les obres presentades i esperem que en vinguen més, perquè seria molt bon senyal”.

Finalment, cal indicar que totes les presentacions s’ha realitzat al palau Comtal i han estat seguides per un públic que s’ha bolcat majoritàriament, en totes i cadascuna de les sessions, fet que ha estat molt destacat, principalment pels autors. I per la qual cosa també aprofitem aquestes línies per a agrair en nom de l’Ajuntament d’Albalat dels Sorells.