Foios, Albalat dels Sorells i Albuixech encarreguen un estudi per exigir la regeneració de les seues platges

València té escassetat de platges al nord de la ciutat. Davall d’aquest plantejament, ahir es van reunir els alcaldes de Foios, Albalat dels Sorells i Albuixech, per impulsar un estudi tècnic de construcció d’espigons i altres mecanismes que faciliten l’acumulació d’arena en els més de 3 quilòmetres de platja desapareguts amb la construcció de la V-21 als anys 70.

Els tres alcaldes es van comprometre a signar un conveni de col·laboració i a incorporar als pressuposts del 2021 una partida per a l’estudi tècnic d’alternatives, proposta que traslladaran també al nou govern de Massalfassar.

Segons va manifestar l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, «no ens resignem a perdre de manera definitiva la nostra mar. A més, la ciutat de València té un gran potencial turístic que s’ha de recolzar en les múltiples possibilitats naturals i patrimonials que té l’Horta Nord, en què s’emmarquen les iniciatives de turisme que impulsa la Mancomunitat del Carraixet, i de manera complementària, la regeneració de les platges verges del nord de la ciutat».

Per a l’alcalde d’Albalat, Nicolau Claramunt, «es tracta d’oferir una oferta completa a les persones que visiten les nostres terres, però també es tracta de recuperar les nostres platges per al disfrut dels nostres veïns i veïnes que van perdre les seues platges per un disseny desastrós de les infraestructures. L’administració de l’Estat té ara l’oportunitat de rescabalar els nostres pobles d’una gran injustícia.»

Per últim, l’alcalde d’Albuixec, José Vicente Andreu, va assegurar que «el plantejament de regeneració de les platges naturals dels nostres pobles pot servir per a protegir la V-21 de manera més efectiva que el sistema d’escolleres paral·leles a la línia de costa. Amb l’estudi a la mà tocarem les portes dels ministeris competents perquè es comprometen en una solució que ens interessa a tots».

Artículo relacionado: las playas que se tragó la V-21