Foios celebra les III Jornades de Memòria Democràtica

La Regidoria de Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Foios ha organitzat les seues terceres jornades, baix les premisses de veritat, justícia i reparació. Aquest any, les activitats es portaran a terme de l’11 al 13 de novembre.

Dimecres 11, des de les 19.30 hores a la Sala d’Actes de l’ajuntament, Matías Alonso, del grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, obrirà les jornades amb una xerrada-col·loqui sobre les novetats de la nova Llei de Memòria Democràtica. Dimarts, de nou a la Sala d’Actes i a les 19.30, es projectarà el documental «L’última abraçada», de Sergi Pitarch, en el que es narra la trobada d’unes cartes sense enviar en 1946, en les quals l’autor anuncia el seu imminent suïcidi a conseqüència de les seqüeles de la guerra, la presó i la pèrdua dels seus éssers estimats.

La programació acabarà divendres 13 a la Casa de la Cultura, on des de les 20.00 hores es representarà l’obra de teatre «Cantando bajo las balas», de Sters de Quatre, en la que es narrarà la història d’un duel entre la mort i la intel·ligència.

Juan José Civera, regidor de Memòria Democràtica, ha destacat «la importància de continuar celebrant aquestes jornades, ja que és necessari recordar tot allò que va ocórrer i donar veu a una part de la història que no podem permetre que s’oblide».

Totes les activitats són gratuïtes, a més comptaran amb totes les mesures de prevenció enfront de la Covid-19 i tenen aforament limitat. Per a l’obra de teatre, caldrà reservar prèviament l’entrada a través del telèfon 961 48 00 28.