Foios connecta els edificis municipals per fibra òptica

L’Ajuntament de Foios ha completat el desplegament de la xarxa de fibra òptica pròpia als edificis municipals. Ha sigut el torn dels locals de la Policia Local, l’ADL, l’Escola d’Adults i la Llar de Jubilats, que s’uneixen a l’ajuntament, la Casa de la Cultura i el Centre Social Polivalent que ja van ser adaptats el passat any.

Fins ara, la xarxa municipal estava connectada mitjançant un sistema d’antenes WiMax, però tenien una sèrie d’inconvenients i limitacions, especialment el de la ubicació, però també les possibles interferències o els riscos d’avaria en una tempesta elèctrica. Encara així, el sistema d’antenes no s’elimina, sinó que es conserva en un ús complementari i de suport.

La instal·lació de la fibra òptica té una inversió total de 25.690,75 €, però el més important és que l’Ajuntament passa a ser el propietari de la seua pròpia xarxa, de manera que s’estalviarà les tarifes que apliquen els operadors privats pel lloguer de la infraestructura i la prestació del servei. Operativament, la fibra és 10 voltes més ràpida, el que permet treballar amb més facilitat i millorar la qualitat dels serveis que es presten. I també permet la possibilitat d’emetre continguts en streaming, com per exemple l’òpera en directe que recentment es va emetre a la Casa de la Cultura.

Sergi Ruiz, alcalde de Foios, ha afirmat que “les bones comunicacions entre edificis són fonamentals per tal de prestar uns serveis de qualitat a la ciutadania, amb una gestió més àgil de les dades i evitant així les caigudes de la xarxa”. Ruiz ha afegit que amb la nova xarxa també “s’amplia l’oferta dels serveis com el wifi, l’streaming i els continguts en alta definició”.

En aquesta línia, continua treballant l’Ajuntament per a aconseguir un poble més intel·ligent i eficient. I exemple d’això és el projecte d’smart city, amb el que s’augmentarà l’eficiència energètica i es millorarà els serveis cap als veïns, entre altres, i que ja ha sigut finançat per Diputació amb 30.000 euros.