Foios planta cara a la violència de gènere amb les activitats pel 25-N

Amb l’arribada del 25 de novembre, Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Foios, en col·laboració amb l’àrea d’igualtat de la Mancomunitat del Carraixet, ha preparat una sèrie d’iniciatives centrades en l’erradicació de la xacra de la violència de gènere.

A causa de l’actual situació sanitària, s’ha hagut de reformular el format de les iniciatives. No obstant això, s’han pogut articular actes per a mostrar l’enfrontament total del poble de Foios cap al masclisme.

La Sala d’Actes de l’Ajuntament acollirà, des del dia 24 i fins al 29, l’exposició de l’IVAJ «No em toques el whatsapp», que ha estat itinerant al llarg de novembre pels pobles que conformen la Mancomunitat del Carraixet, dedicada a sensibilitzar i conscienciar sobre la importància de conéixer i, per tant, saber detectar, la violència de gènere. Aquesta exposició està especialment dedicada al jovent i per aquest motiu, es faran diverses visites de l’alumnat de secundària.

L’acte central i més emotiu tindrà lloc el mateix dia de la commemoració, el dimecres 25, quan a les 19.00 hores a la Plaça del Poble, tinga lloc el record per les dones assassinades. Amb les mesures de distanciament i sota la llum de les espelmes, es llegirà el manifest i el nom de totes les dones víctimes de la violència masclista des del 25 de novembre del passat any.

A més, totes les persones poden passar per l’Ajuntament per recollir una mascareta commemorativa fins al dia 25 o final d’existències.

Mónica Chirivella, regidora d’Igualtat, ha destacat «la importància de continuar amb aquests actes que reforcen els missatges contra la violència masclista. Mentre no arribe el dia en què cap dona mora assassinada a mans d’un home pel simple fet de ser dona, seguirem treballant i lluitant contra aquesta xacra social. Mentre no arribe el dia en què cap dona, xiquet o xiqueta siga víctima del tràfic de persones, seguirem lluitant. Perquè la violència masclista no són sols els cops que es veuen, també és el maltractament psicològic, el tràfic de persones, els abusos sexuals… hem d’aprendre a identificar-os i a combatre’ls per erradicar-los».