Foios prepara les Jornades d’Educació en la Sexualitat

La Regidoria de Joventut i Salut de l’Ajuntament de Foios, a través del seu projecte Xat Jove, ha preparat unes jornades d’Educació en la Sexualitat dedicada en especial al jovent del municipi, però també amb un apartat per a les mares i pares, treballant així un tema tan important com l’educació sexual des de diferents punts de visió.

Les jornades es desenvoluparan entre el 3 i el 15 de desembre, i per motius d’aforament, serà obligatori inscriure’s prèviament a través del formulari habilitat al web municipal www.foios.es.

Dijous 3 s’obriran les jornades a les 18 hores a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, amb una activitat preparada per la Mancomunitat del Carraixet, que consistirà en el repartiment de preservatius i la projecció del documental ‘ÈMFASI’, creat pel Comité Antisida de València.

Les activitats es reprendran divendres 11 de nou a la Sala d’Actes, amb dues iniciatives dirigides als i les joves a partir de 14 anys. La primera, a les 18.30 hores, serà una sessió on AVACOS i el personal d’infermeria del Centre de Salut de Foios treballaran ‘Educació en la sexualitat i prevenció d’ITS per a joves’. I a continuació, a partir de les 20.30, serà el torn per a ‘El sexe, drogues i les conductes additives’, en aquesta ocasió de la mà de l’UPCCA.

L’endemà, dissabte 12, la Sala d’Actes tornarà a acollir l’acció, en aquesta ocasió, amb l’activitat per a pares i mares. Des de les 12 hores, l’Institut Espill oferirà la xerrada ‘Com parlar amb el meu fill o la meua filla sobre educació sexual’.

Les jornades es conclouran els dies 14 i 15 al Punt d’Informació Juvenil, situat al carrer Periodista Badia número 5, on en horari de 16 a 20 hores, es faran tests ràpids de detecció de VIH per a totes les persones que vulguen, i per descomptat, amb totes les mesures de privacitat.

Paco Serrano, regidor de joventut i salut de Foios, ha assenyalat que «l’educació sexual és un tema que des de l’àrea considerem molt important. Per això, amb aquestes jornades, acostem als foiers i foieres informació de qualitat i amb personal expert que els ajude a prevenir i els resolga tots aquells dubtes amb un tema tan essencial com és l’educació sexual».