Foios sol·licita a l’IVACE una nova ajuda per incorporar noves instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum en edificis municipals

L’Ajuntament de Foios ha sol·licitat una nova ajuda a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a la incorporació de dues noves instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum, que subministraran energia a l’edifici de l’antic Escorxador – que inclourà l’Espai Jove – i a la Llar de la Música, on hi ha l’Escola de Música del Centre Artístic Musical.

 

A més, està en tràmit una nova instal·lació solar per al Centre Social Polivalent on es troben els serveis socials, la biblioteca municipal, Esports i Cultura, sol·licitada a la Diputació de València dins de l’estratègia Reacciona.

 

Aquestes tres instal·lacions fotovoltaiques d’autoconsum se sumaran a les altres tres que ja estan en funcionament, o en tràmit d’instal·lació, com són la que hi ha al poliesportiu, la del col·legi Rei en Jaume i la de la Llar de Majors.

 

L’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha destacat «la determinació del govern municipal d’avançar en l’autosuficiència energètica i contribuir així a contrarestar el canvi climàtic». «L’emergència climàtica – ha afegit l’alcalde –  és una realitat i hem de fer tot el possible per avançar en el respecte al medi ambient. La nostra aposta ha estat substituir l’enllumenat a tecnologies més eficients i generar la nostra pròpia energia, passant de zero a sis instal·lacions solars en menys d’un any. A més, es tracta d’unes inversions absolutament rendibles que permeten reduir la factura elèctrica de les instal·lacions municipals».

 

En aquest sentit, des del 2015, les inversions en eficiència energètica han permés al consistori rebaixar el consum energètic en més de 100.000 €, la qual cosa suposa un 40% de reducció sobre la partida destinada a pagar l’energia que hi ha al pressupost. La previsió per a 2022 és destinar menys del 2% del pressupost municipal per a pagar la factura de la llum, enfront del 6% de 2015.