García acusa a Català de «engañar» a Alaquàs

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, s’ha mostrat indignada i enganyada davant la decisió de la Conselleria d’Educació de suprimir unitats d’infantil als col·legis d’Alaquàs. La primera edil ha qualificat l’actitud dels responsables polítics valencians “d’irresponsable i greument perjudicial per a Alaquàs” després de conèixer aquest matí la resolució publicada al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana a través de la qual la Conselleria d’Educació suprimeix definitivament una unitat d’infantil al col·legi públic González Gallarza i l’única unitat d’infantil de 3 anys del col·legi públic Ciutat de Cremona.

La primera edil ha denunciat que “la Conselleria d’Educació ha enganyat sense escrúpols a tota la comunitat educativa d’Alaquàs. La Consellera d’Educació, MªJosé Català, ens ha mentit des del passat mes de gener de 2012 en que es va comprometre personalment a licitar les obres de construcció del col·legi públic Ciutat de Cremona abans de juny d’eixe mateix i ha continuat mentint-nos reiteradament durant tot aquest temps fins a que s’ha fet pública la proposta d’arranjament escolar presentada per al curs 14/15 i la seua publicació definitiva”.

Aquestes declaracions es produeixen un dia després de que la primera edil i representants de les AMPES d’Alaquàs es reuniren amb el secretari autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell Peris, per tal de demanar la retirada de la proposta presentada per la Conselleria d’Educació, única competent en aquesta matèria, tal i com va acordar el Consell Municipal Escolar i va ser ratificat al Ple de la Corporació Municipal. En la mateixa reunió, el responsable va afirmar que “la decisió definitiva no està presa encara i que valorarà junt a la Consellera d’Educació la preocupació constant de la comunitat educativa d’Alaquàs”.

L’Alcaldessa ha qualificat també l’actitud mostrada ahir pel secretari autonòmic d’Educació “d’irresponsable i covard” , que davant dels representants de les AMPES d’Alaquàs no va saber fer front a la situació i admetre que la Conselleria d’Educació havia decidit retallar les unitats d’infantil d’Alaquàs amb tot el retrocés educatiu que això comporta per a aquest municipi.

Elvira García Campos ha lamentat en aquest sentit la política educativa del Partit Popular i ha denunciat que decisions com aquestes “perjudiquen greument l’alumnat d’Alaquàs, posant-lo en posició de vulnerabilitat i de reducció d’oportunitats formatives i educatives, posant en risc no sols el projecte educatiu d’Alaquàs sinó la continuïtat dels centres escolars”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *