Godella celebra un ple extraordinari amb l’aprovació de tots els expedients

L’Ajuntament de Godella va celebrar ahir, 22 de juliol, un ple extraordinari urgent on es va aprovar la sol·licitud de l’aplicació de la mesura de modificació de condicions financeres dels préstecs formalitzats amb el Fons de Finançament a Entitats Locals i l’aprovació del Pla d’Ajust, així com la formalització de l’operació de crèdit que modifica l’operació de crèdit subscrita el 26 de mall de 2018 a través del fons de finançament d’entitats locals.

 

Antonio Segura, regidor d’Hisenda, va intervindre per a explicar els motius pels quals l’equip de govern municipal proposava que l’Ajuntament de Godella s’unira al pla d’ampliació del període d’amortització dels préstecs formalitzats amb el Fons de Finançament a Entitats Locals.

 

Amb esta mesura, segons el regidor, hi haurà un estalvi d’un milió d’euros durant els dos primers anys i després d’al voltant de mig milió, encara que ascendiran els interessos a 130.000 euros més al portar l’amortització fins a l’any 2035.

 

Després d’esta intervenció, el grup municipal del Partit Popular, a través del regidor José Musoles, va plantejar diversos dubtes respecte a l’explicació del regidor d’Hisenda sobre aspectes com els interessos que s’hauran de pagar i va mostrar la seua inquietud sobre les càrregues que s’hauran de pagar en el futur, ja que és una dada que està a l’espera que es fixe encara, entre altres.

 

D’altra banda, Amparo Brunchú, representant de Ciudadanos, va sol·licitar informació sobre els motius pels quals, en paraules de la regidora, s’emmanillarà a l’Ajuntament fins a 2035 amb esta mesura i quines actuacions serien les prioritàries per exercici per a contemplar el benefici que suposa ampliar el període d’amortització.

 

Mentrestant, Irene Ferré, d’Unides Podem-EU, es va mostrar favorable a esta iniciativa plantejada per l’equip de govern i va agrair al Govern d’Espanya este pla pensat per a ajudar a determinades administracions locals que estan complint amb les seues obligacions financeres. I, a més, va recolzar la petició de l’equip de govern municipal per a adherir-se.

 

Així, l’equip de govern, a través de Fernando Oliveros, del PSOE, i Tatiana Prades, de Compromís, va detallar alguns projectes i actuacions que es pretenen dur a terme gràcies a esta modificació de condicions financeres dels préstecs formalitzats amb el Fons de Finançament a Entitats Locals.

 

Oliveros va destacar que es podran fer «diferents plans locals d’ocupació, el pla local de residus o ajudes als comerços». El regidor va explicar que en l’actualitat «no tenim les possibilitats econòmiques per a dur-los a terme», però que amb esta mesura sí que hi hauria disponibilitat econòmica per a realitzar-los.

 

En la mateixa línia es va mostrar Tatiana Prades, qui va posar l’accent en el vessant social dels projectes que es desenvoluparan com la creació d’habitatges d’emancipació per a joves, un espai coworking perquè les persones emprenedores puguen créixer o habitatges socials per a les famílies més necessitades.

 

Després del debat, el ple municipal va aprovar el punt amb els vots a favor de PSOE, Compromís i Unides Podem-EU. Els representants de Ciudadanos es van abstindre i els membres del Partit Popular van votar en contra.

 

D’altra banda, també es va aprovar la formalització de l’operació de crèdit que modifica l’operació de crèdit subscrita el 26 de març de 2018 a través del fons de finançament d’entitats locals amb el vot favorable del Partit Socialista, Compromís i Unides Podem-EU. Ciudadanos es va abstindre i el Partit Popular va votar en contra.