Godella se suma a «El Repte del Reciclatge» per a incentivar l’ús del contenidor groc

La localitat de Godella s’ha sumat a la iniciativa «El Repte del Reciclatge», un concurs on participaran un total de 19 municipis i en el qual es premiarà al poble que aconseguisca reciclar més i millor els seus envasos domèstics de plàstic, llandes i briks en el contenidor groc.

 

A més de Godella, també participaran les localitats de Manises, Silla, Xirivella, Tavernes Blanques, Benetússer, Alaquàs, Paiporta, Aldaia, Alcàsser, Meliana, Moncada, Picanya, Almàssera, Albal, Torrent, Massanassa, Paterna i Burjassot.

 

Esta iniciativa, on participen Ecoembes, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica i el EMTRE (Entitat metropolitana per al tractamet de residus), té com a objectiu desmitificar els bulos que giren al voltant del reciclatge i sensibilitzar a la població de la seua importància per a la cura del medi ambient i el planeta.

 

Un equip d’animació i formació s’aproximarà als ciutadans el pròxim 29 d’abril en el Mercat Setmanal, carrer Tenor Alonso, de 8.30 a 14 hores per a despertar el seu compromís per separar i reciclar correctament les llandes, briks i envasos de plàstic en el contenidor groc. Així mateix, s’impartirà una conferència en l’IES El Comarcal a les i els alumnes.

 

Fernando Oliveros, regidor de Medi Ambient, anima a tota la ciutadania a participar, ja que és «fonamental assumir una consciència del reciclatge per a preservar el nostre planeta, amenaçat per la sobreexplotació dels seus recursos».

 

«Espere que la ciutadania es bolque en esta campanya perquè, a més de fer un bé al medi ambient, si fórem els guanyadors destinaríem els 6.000 euros del premi a Càritas Parròquia El Salvador de Godella i RED Godella», ha finalitzat el regidor.