Godella suspén durant 2021 les taxes per a la instal·lació de terrasses

La totalitat dels grups municipals presents a l’Ajuntament de Godella van aprovar per unanimitat la suspensió de la taxa per a la instal·lació de terrasses durant tot l’any 2021 en l’última sessió plenària celebrada de manera telemàtica. D’esta manera, els comerços de l’hostaleria no hauran de pagar per instal·lar taules i cadires en la via pública en el context actual de la crisi sanitària provocada per la COVID-19 després dels vots favorables de Compromís, PSOE, Partit Popular, Ciutadans i Unides Podem-EU.

La suspensió d’esta taxa suposarà una gran ajuda per als establiments hostalers durant este 2021 en el qual encara es continua lluitant contra la pandèmia que va començar fa ja més d’un any.

Antonio Segura, regidor d’Hisenda, va explicar la motivació de la suspensió de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic per taules i cadires: «La suspensió ve motivada per la situació en la qual la pandèmia ha deixat als establiments. Ens feia pensar que havíem de fer un esforç per a ajudar-los».

El grup municipal de Ciutadans, a través de la seua portaveu Amparo Brunchú, va explicar durant la seua intervenció que va recolzar esta mesura presa per l’equip de govern després de sol·licitar que l’ajuda s’ampliara a tot l’any 2021 i no als sis primers mesos perquè es «quedaria curta», ja que l’eliminació de la taxa suposarà un important alleujament per als comerços.

D’altra banda, José Musoles, portaveu del Partit Popular, va indicar que el seu grup municipal donaria suport a la mesura, però que la considerava «insuficient». «Amb esta suspensió només es pensa en els que poden treballar. Està bonificant-se taules i cadires als comerços que estan podent treballar i desenvolupar la seua activitat. Els que no tenen possibilitat de muntar terrassa no se’ls ha bonificat res», va esgrimir Musoles.