Gran acollida al CEIP Lluís Vives del ‘Passaport Lector’

El CEIP  Lluís Vives de Paiporta ha acollit entre el seu alumnat d’Infantil i Primària amb gran interés i gran atracció el ‘Passaport Lector’, l’activitat d’animació lectora que ha posat en marxa enguany la Biblioteca Pública de la localitat.

L’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat; la regidora de Cultura, Esther Torrijos, i el regidor d’Educació, Alejandro Sánchez, s’han acostat aquesta setmana al centre per a comprovar en primera persona la implantació de l’activitat.

El centre ha sabut trobar la manera perfecta per a adaptar aquesta iniciativa a les diferents necessitats educatives de cada cicle. Mentre l’alumnat de Primària treballa els reptes mensuals de manera més individualitzada i voluntària, en família, a Infantil aborden de manera col·lectiva a classe, amb un passaport comú, la lectura i comentari de cadascú dels llibres del mes, triat pel seu professorat.

Gràcies a la lectura i als diferents reptes proposats a aquest passaport estan aprenent no només coneixements acadèmics, com ara l’estructura dels versos i els poemes, sinó també valors com el reconeixement de les persones que es troben al nostre entorn com a prínceps i princeses protagonistes d’eixes històries de contes.

En paraules de l’alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, “aquesta activitat ha aconseguit tornar a acostar a la Biblioteca al públic més menut, a eixos xiquets i xiquetes que després de la pandèmia encara els estava costant tornar-hi i que tant hem trobat a faltar al nostre espai cultural”.

Per la seua part, la regidora de Cultura, Esther Torrijos, ha mostrat una gran satisfacció “en comprovar que les iniciatives que programem i en què treballem amb tant de cura troben una resposta positiva i una molt bona acollida entre el públic a qui va adreçat”.

A més, a l’entrada al centre, al hall principal, l’alumnat de les diferents classes i cursos ha confeccionat un mural amb el passaport i frases motivadores sobre la lectura, amb l’objectiu d’impulsar la proposta entre les famílies, perquè hi participen.

Amb el ‘Passaport Lector’ la Biblioteca està aconseguit recuperar l’afluència i ús dels seus serveis del públic lector més menuts, que havien reduït les seues visites a aquest espai cultural a conseqüència de la pandèmia.