Guillermo J. Gimeno: “Una cosa que tenim claríssima és que volem despolititzar l’ajuntament totalment”

Per què no pactà amb el PSOE i sí amb els seus actuals socis de govern?
No pactem amb el PSOE perquè l’anterior alcalde, Víctor Jiménez, va tindre una actitud prepotent. Em vaig reunir en diverses ocasions amb ell i es veia guanyador per ser la llista més votada. A més, em deia que era impossible que el PP em deixara l’alcaldia i que no em veia pactant amb Vox. Nosaltres volíem tindre l’alcaldia perquè pensem que estem capacitats per a això i, per al PSOE això era innegociable.
Per contra, amb el PP i Vox des del minut un va haver-hi una intenció de pacte. Una vegada arribem a un acord els tres partits, ens asseiem a veure els nostres programes per a després no tindre conflictes. Ara, en un parell de mesos traurem un programa conjunt que el farem públic perquè la gent sàpia quines són les nostres línies d’acció.

Com s’ha trobat l’ajuntament?
Pitjor del que pensava. Durant anys ens han venut una pel·lícula que no ha sigut. Des que hem entrat ens hem trobat diversos desgavells: el tema de la fusió dels clubs de futbol, que realment no existeix com a tal; la piscina municipal tancada, amb un contracte que no estava signat pel que no es podia obrir ni condicionar; el bar de la Plaça Espanya, amb un contracte finalitzat i sense actualitzar ni adjudicar. Ara tinc un llistat amb 14 o 15 contractes que estan sense licitació i això no pot ser. També estem sota mínims de personal en policia i en manteniment. No tenim creada ni la plaça d’un enginyer ni la d’un arquitecte, això fa que tinguem un retard enorme en la concessió de llicències, fins a 23 mesos.
T’adones del que hi ha quan estàs dins. Quan parlàvem amb l’anterior govern s’excusaven amb que una cosa era la voluntat política i una altra era la realitat dels ritmes dels funcionaris. I jo he de dir que de moment estem encantats amb la predisposició dels tècnics i funcionaris, que és espectacular. Així que no és un tema de personal, sinó de gestió.

Quins són els principals projectes per a aquests dos anys?
El Parc Ramón Fontestad és un dels projectes que volem iniciar, creiem que es convertirà en un pulmó verd de Rocafort. És una zona que tenim abandonada i portem tres legislatures sentint “que es farà” i no s’ha fet res. Mirarem subvencions i tirarem de diners de les IFS, per a no incrementar despeses, ja que és una obra molt costosa. D’altra banda, la rehabilitació de les casernes municipals. Tenim un munt d’associacions a Rocafort que no tenen locals, per això, volem crear un espai per a elles.
Una cosa que tenim claríssima és que volem despolititzar l’ajuntament totalment. Ací, s’acabarà ja el típic dels bàndols de rojos i blaus, volem el que siga bo per als veïns de Rocafort, i tot l’equip de govern ho tenim molt clar. Aquest serà el nostre full de ruta.

Què passarà amb Vila Amparo?
Fins que la Generalitat no ens aclarisca que es pot o no fer, és un espai que estarà tancat. Nosaltres volem fer ací la biblioteca municipal. Aquest ús per als nostres veïns i veïnes seria compatible amb qualsevol altre ús cultural. Tindre-ho tancat i només per a activitats relacionades amb Antonio Machado, em negue, això és tirar els diners. Hem de fer un projecte que integre més a tothom.

Com és el dia a dia de Guillermo al capdavant de l’alcaldia?
Complicat, jo no tinc dedicació exclusiva, ni tinc cap sou. El dia a dia és complicat perquè cal estar pendent de moltes coses. Una diferència important amb l’anterior equip de govern és que nosaltres no som polítics professionals, venim tots de l’empresa privada i sabem el que costa guanyar un euro, com sabem el que costa no volem que ací es malgaste.

Una satisfacció ser el primer alcalde de Ciutadans de la comarca…
Per a mi és una cosa anecdòtica, em vaig assabentar per la premsa, encara que sí que és una satisfacció, però no m’amoïna ni em fica més pressió.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *