“Hem d’aprendre a governar des de la diferència i a conviure amb eixa realitat, posant en valor el que ens uneix”

Maribel Albalat, alcaldessa de Paiporta

Quin balanç fa de la legislatura?

La valoració és molt positiva, i a més tenim un any per davant per a continuar treballant i millorant la vida de paiportins i paiportines.

Hem executat molts dels projectes previstos, hem millorat la seguretat de la nostra població, i hem apostat per noves infraestructures i dotacions per al nostre municipi. A Paiporta tindrem 2 centres educatius nous, i un altre amb una reforma integral que ja està en marxa. L’educació dels nostres xiquets i xiquetes i la joventut és una prioritat.

També hem rebut amb molta satisfacció les dades d’ocupació, amb una reducció de l’atur del 15% i 350 persones més empleades enguany respecte a l’any anterior.

Són aquest tipus d’actuacions, que repercuteixen de manera directa en el dia a dia de la ciutadania, les que em produeixen major satisfacció com a alcaldessa.

Com està la situació amb el seu soci de govern?

En el nostre país tenim una trajectòria molt jove de governs de coalició i a Paiporta continuem donant passes endavant per tal de crear eixa cultura democràtica de governs compartits. Evidentment som partits diferents i per tant existeixen discrepàncies. No obstant això, hem d’aprendre a governar des de la diferència i a conviure amb eixa realitat, posant en valor el que ens uneix. Nosaltres estem en eixa línia i en eixe treball diari.

Quins projectes li agradaria deixar canalitzats abans d’acabar la legislatura?

Anem a treballar per a què eixos projectes tinguen un benefici directe i real sobre els paiportins i paiportines. M’agradaria veure iniciades les obres de Villa Amparo, que es convertirà en un espai de socialització més que merescut per a la població més major de Paiporta. També és molt important el projecte del pavelló esportiu, que tindrà una repercussió molt directa en la nostra joventut, entre altres sectors de la població, i en mantindre un estil de vida saludable.

L’educació de la ciutadania paiportina i la millora de les infraestructures educatives dels nostres xiquets i xiquetes, a través dels Edificants que tenim en marxa, és altra de les àrees rellevants per a mi. Finalment, posarem fi a un punt negre històric de la nostra població i millorarem així la seguretat de paiportins i paiportines amb l’habilitació del pas inferior del metro.

Com s’imagina el seu municipi en un futur i com és el seu full de ruta?

Paiporta és un poble amable i tranquil. El que vull per a Paiporta a futur és precisament que no es perda eixe esperit i ambient de poble i comunitat. Molts dels nostres veïns i veïnes porten tota una vida vivint ací i valoren la qualitat de vida que ací tenim. La gent que ve de fora i decideix triar Paiporta com a la seua nova residència ve buscant precisament això, eixe estil de vida. Estem a deu minuts de València, amb molt bones comunicacions i serveis, però alhora amb un sentiment de pertinença al poble. Som un poble solidari, social i cohesionat, i així serà en el futur.

Es tornarà a presentar a les eleccions?

La meua sensació personal és molt positiva i el feedback que m’arriba de la gent del poble a peu de carrer va també en eixa mateixa línia. La meua intenció sempre ha sigut treballar per Paiporta, i per millorar la vida dels paiportins i paiportines. Si en 2023 la ciutadania vol que continue, podran comptar amb mi.