Injectant esperança

Maribel Albalat Asensi – Primera Tinent d’Alcaldia i regidora de Cultura de Paiporta

 

És evident la bona marxa del procés de vacunació a la Comunitat. Hui per fi podem anunciar i celebrar l’inici de les vacunacions ma-ssives al nostre territori, una notícia que presagia el principi del fi, del que cada vegada estem més a prop.

No podem ni hem d’oblidar d’on venim. 2020 ha estat un any llarg i dur, amb restriccions, privacions i, sobretot, ple d’incertesa. Ara, injectem esperança amb les vacunes, en un accés universal, equitatiu i plenament inclusiu per a tota la població que ja ha arribat a més d’1.200.000 valencians i valencianes, el que representa més del 93% de les dosis rebudes.

Precisament gràcies a tot aquest esforç, la Comunitat Valenciana té unes xifres molt positives, la millor en tot el territori espanyol, quant a nombre d’hospitalitzats, de pacients a l’UCI, nous contagis i incidència acumulada, amb només 36 casos per 100.000 en els últims 14 dies.

Les xifres ens ho mostren molt clarament: les mesures funcionen. Aquestes són molt bones notícies, però no podem perdre de vista l’objectiu final d’aquest procés de vacunació: la immunització de tota la població.

En moments difícils el que toca és ser solidaris i col·laborar tot el possible per superar la crisi sanitària. No és moment d’alarmismes ni de discussions. És el moment de sumar i contribuir en aquesta causa comuna en la que totes i tots hem de remar en la mateixa direcció.

Des de Paiporta ens unim a eixe esperit de col·laboració i disponibilitat per a contribuir amb el que necessiten les autoritats sanitàries. Perquè tenim molt clar i som molt conscients que la Salut és el més important i la primera de les prioritats a l’hora d’aplicar totes les nostres polítiques econòmiques i socials.

Toca injectar esperança, i entre totes i tots ho aconseguirem.