Joan Ribó i Rosella Antolí signen un conveni perquè els veïns i veïnes de Cases de Bàrcena puguen utilitzar servicis i equipaments de Bonrepòs i Mirambell

L’alcalde de València, Joan Ribó, i l’alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Rosella Antolí, han signat este matí un conveni de col·laboració perquè els veïns i veïnes de Cases de Bàrcena, pertanyent al municipi de València, puguen utilitzar servicis i equipaments del municipi de Bonrepòs i Mirambell com el poliesportiu municipal, el cementeri municipal o les activitats del CEIP Mare de Déu del Pilar. L’Ajuntament de València, per la seua banda, es compromet al fet que les persones majors i jubilades de Bonrepòs i Mirambell tinguen accés a les targetes Bono Or.

D’acord a l’estipulat en este conveni, a la signatura del qual han assistit la regidora d’agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, la vicepresident de la Diputació de València, María Josep Amigó, i l’alcalde de Cases de Bàrcena, Javier Riera, el CEIP Mare de Déu del Pilar de Bonrepòs i Mirambell serà considerat escola de València a l’efecte d’accés a l’oferta educativa i d’oci que l’Ajuntament posa a la disposició de les escoles públiques de la ciutat.

« Des de fa molt temps la gent de Cases de Bàrcena està gaudint d’una sèrie de servicis de l’Ajuntament de Bonrepòs i Mirambell, i a nosaltres ens sembla raonable que la gent de Bonrepòs puga gaudir també d’alguns servicis de l’Ajuntament de València, dels quals fins ara no gaudix, com és el cas del Bono Oro per a les persones jubilades, del que a partir de hui  podran gaudir», ha afirmat Joan Ribó.

Ribó ha destacat la importància que «des dels diferents municipis de València treballem conjuntament pensant més en àrees metropolitanes amb plantejaments comuns per a una sèrie de servicis que són més fàcils d’oferir mitjançant un conveni com el qual hui hem signat, que a través de fer infraestructures que no tindrien cap sentit».

Rosella Antolí, alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell ha explicat que «este conveni és una reivindicació històrica del nostre poble perquè des de sempre hem prestat servicis a Cases de Bàrcena gustosament, però mai hem rebut res a canvi de la ciutat de València. Entenem que és normal que acudisquen als nostres, però també ho és que hi haja algun tipus de compensació en servicis».

Este conveni ve a «arbitrar una manera de garantir el dret de la ciutadania a acudir a la seua administració més pròxima amb el dret dels municipis a percebre la corresponent compensació per l’ús dels seus serveis per part de ciutadans i ciutadanes d’un altre municipi. Partix de l’interès recíproc de tots dos ajuntaments que els veïns de les Cases de Bàrcena puguen tenir una millor atenció en l’àmbit social, esportiu i cultural en poder utilitzar els servicis de Bonrepòs i Mirambell, encara que no siga el seu municipi, mentre que els veïns d’aquest municipi podran accedir a Bono Or de l’EMT i gaudir de tota l’oferta educativa que l’Ajuntament de València posa a la disposició dels centres educatius públics del seu terme municipal.

 

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *