Jordi Sebastià, l’Alcade de Burjassot, aconseguix els avals per a ser el cap de llista a les eleccions europees

En tan sols 48 hores, l’Alcalde de Burjassot, ha aconseguit tots els avals que necessitava, el 3% del cens de Compromís, per a poder presentar-se a les primàries que la coalició realitzarà durant el mes de març per a escollir els candidats a les eleccions europees. Jordi Sebastià ja estat el primer en aconseguir els avals necessaris per a ser cap de llista. Ahir els candidats a formar part de la llista, Joana Pascual, de Bétera, i Vicent Xavier Vila, d’Ontinyent, ja havien aconseguit els seus avals.

Sebastià, que presentava públicament la seua candidatura el passat dijous, abandonarà l’alcaldia de Burjassot el proper dissabte 7 de juny, per a fer complir el pacte de progrés amb el PSOE i EU, cedint el darrer any de la legislatura el testimoni a Rafa Garcia, candidat del PSOE.

L’actual alcalde de Burjassot, és llicenciat en Filologia Hispànica, Filosofia i bacharel en Filologia Portuguesa, és regidor en l’ajuntament del seu poble des de l’any 1.999. Milita al valencianisme progressita des de 1.995, primerament a la Unitat del Poble Valencià (UPV), que donaria pas al BLOC, partit fundador amb Iniciativa de Poble Valencià i Els Verds de la Coalició Compromís. Professionalment és dedica al periodisme, desenvolupant diferents tasques a mitjans com el diari Levante, la revista El Temps, o Gandia TV entre altres, que compagina en la seua vessant de professor de periodisme de la Universitat de València i d’escriptor, publicant obres com «Un assumpte de perifèria», «Atzucacs», «El parany cosmompolita» o «Llàgrimes de cotó de pols i de silenci», treball periodístic per a la Fundació Fontilles sobre les dones amb lepra a la ïndia, entre altres.

A la roda de premsa de presentació de la seua candidatura, Jordi Sebastià va mostrae la seua “il·lusió” en poder accedir a ser el primer eurodiputat en poder ser “l’altaveu dels moviments socials” a Brussel·les. “Hem de canviar el color d’Europa i tractar de fer fora les polítiques neoliberals. Si aconseguisc, primer encapçalar la llista i després ésser triat europarlamentari, portaré al Parlament europeu les reivindicacions valencianes, per exemple l’estafa de les renovables”. Sebastià també anuncià que una de les prioritats serà la defensa de la llengües minoritzades i tot allò relacionat amb les problemàtiques socials “que estem patint els valencians. Per exemple, els diners d’Europa han de ser per a salvar persones i no els bancs”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *