Jornada de portes obertes per a preparar el segon semestre de l’Orquestra de l’Horta Sud

La formació encara la segona meitat de l’any amb nous projectes per als quals vol obrir la plantilla a un major nombre d’estudiants

El CIM de Xirivella acollirà una jornada el 13 de juliol en la qual es presentarà el nou repertori i es realitzaran ‘masterclass’

L’Orquestra de l’Horta Sud està a punt de tancar el primer trimestre de 2024 i el balanç és més que positiu. En l’actualitat, la formació té damunt de la taula diversos projectes nous, per la qual cosa s’ha convocat una jornada de portes obertes el dia 13 de juliol per a presentar-los i per a obrir la possibilitat de participar a un major número d’alumnat de la comarca.
La OHS és un projecte de perfeccionament i tecnificació per a l’alumnat dels conservatoris de la comarca, que compta amb el suport institucional i econòmic de la Mancomunitat de l’Horta Sud i amb el patrocini de Caixa Popular. Va començar a funcionar en 2022 i, fins a la data, ha celebrat sis concerts en diferents municipis (Xirivella, Alaquàs, Aldaia, Picassent, Torrent i Benetússer).
En el cas de 2024, en els sis primers mesos de l’any, l’OHS ha treballat un nou repertori, amb la direcció de Juan Luis Martínez, catedràtic del Real Conservatori de Madrid, que incloïa la Setena Simfonia de Beethoven i el “Concert per a oboé i violí en do menor BWV 1060R” de J.S. Bach. Amb ell, la formació ha realitzat concerts en l’Auditori de Torrent i el Centre Cultural el Molí de Benetússer, i es programarà una tercera actuació a la tardor, totes elles finançades per la Mancomunitat de l’Horta Sud.
Així mateix, les principals jornades formatives s’han desenvolupat en el Conservatori Professional de Música de Torrent, centre amb el qual s’estan negociant diverses accions de col·laboració, com també s’estan entaulant converses amb Universitats perquè les pràctiques en la OHS convaliden assignatures.
Nova convocatòria
Per a valorar tota aquesta activitat i informar dels projectes, així com presentar el nou repertori i la nova convocatòria d’admissió d’alumnat, la OHS celebrarà una jornada de portes obertes el dia 13 de juliol, de 10 a 14 hores en el Centre Instructiu Musical de Xirivella, societat que dona suport al projecte des dels seus inicis. Aquesta activitat està oberta a estudiants dels conservatoris que hagen superat almenys tercer de professional. El matinal inclourà també masterclass.