Jornada de viverisme forestal a La Costera de Puçol

Una vintena de voluntaris de totes les edats van participar el passat dissabte 24 de març en la jornada de viverisme forestal convocada pel col·lectiu comarcal d’Acció Ecologista-Agró Horta Nord a La Costera de Puçol. La cita, organitzada amb la col·laboració de l’Ajuntament de Puçol, es va desenvolupar en l’hivernacle de canyes d’este paratge natural municipal, on vam preparar plantes de diferents espècies autòctones per a pròximes plantacions.
Concretament, per a continuar reforestant La Costera en 2019 però també per a pintar de verd la platja de Puçol amb més flora dunar. Amb esta jornada de viverisme arranca una primavera carregada d’activitats en esta muntanyeta de la Serra Calderona.

Enguany, per exemple, hem organitzat a La Costera el Dia de l’Arbre i el Dia de l’Arbust. I, a més a més, vam realitzar una plantació en gener amb el Centre d’Educació Especial El CAU de Castelló. Paga la pena destacar que durant febrer i març també hem comptat amb l’ajuda del Programa Formatiu de Qualificació Bàsica (PFQB) de Jardineria de l’Ajuntament de Puçol, que ha plantat en esta muntanyeta de la Serra Calderona bolquerets (Crataegus monogyna), aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), savines (Juniperus phoenicea) i pins blancs (Pinus halepensis).

Tanmateix, la protagonista de la jornada de viverisme del passat dissabte no va ser la vegetació forestal, sinó la flora dunar. En esta ocasió, ens vam centrar a preparar diferents espècies autòctones del nostre litoral per a futures plantacions en la platja de Puçol, on AE-Agró treballa des de 2012 per a restaurar la flora dunar i així combatre l’erosió provocada pel port industrial de Sagunt.
Amb l’activitat del passat dissabte arranca una primavera carregada d’activitats a La Costera, un paratge natural municipal on AE-Agró va a programar durant els pròxims mesos rutes teatralitzades, tallers infantils, jornades d’observació astronòmica, voluntariats mediambientals i itineraris ornitològics. Si vols col·laborar en este projecte de custòdia del territori, telefona al 691 077 424. Implica’t i ajuda’ns a conservar esta muntanyeta de la Serra Calderona!
ENTRA EN ACCIÓ AMB AE-AGRÓ.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *