Jornades sobre Sostenibilitat Ambiental i Igualtat de Gènere a Burjassot

Els passats dies 21, 22 i 23 de febrer la Casa de la Cultura de Burjassot ha acollit unes Jornades sobre Sostenibilitat Ambiental i Igualtat de Gènere. Les jornades, organitzades per «Alianza por la solidaridad», han comptat amb la col·laboració de l’Oficina de Sostenibilitat Local, dirigida per Lluna Àrias, regidora de Medi Ambient i Igualtat.

En les xarrades s’han analitzat mesures de sostenibilitat ambiental a partir dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda 2030. L’Agenda 2030, aprovada per més de 193 caps d’estat, tracta d’aconseguir un món sostenible mitjançant 17 objectius d’aplicació universal. Aquests objectius insten a tots els països a adoptar mesures per a promoure la prosperitat al mateix temps que protegeixen el planeta.

La mateixa Lluna Àrias, responsable de regidories estretament relacionades amb el contingut de les jornades, ha sigut l’encarregada de presentar aquestes xarrades. La regidora ha denunciat la vulnerabilitat de les dones respecte als efectes adversos dels riscos climàtics a causa d’obstacles econòmics i socioculturals. D’altra banda, ha reivindicat l’apoderament de les dones per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible i la seua participació en la presa de decisions.

Les jornades celebrades a Burjassot formen part d’un conjunt d’esdeveniments organitzats per «Alianza por la solidaridad». Aquesta organització de la societat civil lluita contra les desigualtats i injustícia global, i contribueix amb les seues iniciatives a apoderar a les persones, els seus col·lectius i comunitats perquè siguen capaços de transformar les seues societats, corregint les desigualtats d’arrel i de manera sostenible.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *