José Luis Lazkanoiturburu, rep el nom d’un carrer de la ciutat de Manises

L’Ajuntament de Manises, el passat mes de febrer, va concedir per unanimitat en el ple la concessió d’un carrer del barri Sant Francisco al fill adoptiu de Manises, José Luis Lazkanoiturburu.

L’Associació de Veïns del Barri Sant Francesc, en col·laboració de l’Ajuntament de Manises, van decidir retre-li homenatge a José Luis Lazkanoiturburu organitzant un emotiu acte en el qual es va instal·lar una placa commemorativa en una dels carrers del barri per a aquest fill adoptiu de Manises. A l’acte, a més de l’alcalde de Manises juntament a altres membres de la corporació municipal, també va assistir una delegació d’Oñati, poble natal de José Luis, composta per tres regidores i alguns familiars i amics del rector. Dos dantzaris i un txistulari d’Oñati i alguns membres de la Confraria de la Verge del Cap de Manises van ser els encarregats d’amenitzar la jornada.

Cal destacar que José Luis, rector pertanyent a l’ordre de Canonges Regulars de Letrán, va trobar en les parròquies de les barriades obreres i en les comunitats cristianes de base, un espai on demostrar que es podia viure la fe d’una altra manera, a més de participar activament en el moviment obrer i ciutadà.

Jesús Borràs i Sanchis, alcalde de Manises, ha afirmat que “es tracta d’un merescut homenatge a José Luis Lazkanoiturburu pel seu lliurament al llarg de tota la seua vida ja que sempre ha estat al servei dels més desfavorits i ha lluitat en favor de la justícia social, la qual cosa li va portar a ser una persona volguda, respectada i admirada”. L’alcalde també ha afegit que “amb aquest homenatge pretenem retornar-li tot el que ell ha fet per Manises”.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *