José Vicente Andreu: “A Albuixech hi ha qualitat de vida”

Pregunta: Està content amb el govern de Pedro Sánchez?, en què pot afectar el canvi de govern a Albuixech?
Respuesta: Sí, molt content amb el nou govern. A Albuixech sobretot en l’àmbit estatal el que ens afecta és el projecte del corredor Mediterrani, l’AVE.

Manarà l’Ajuntament un escrit al nou Ministre de Foment perquè no passe l’AVE per l’horta?
Jo sempre ho he demanat. A José Luis Ábalos el convidaré a vindre a Albuixech. Opine que els projectes d’infraestructures s’han de fer sobre el terreny, no des d’un despatx.

A un any d’eleccions quin balanç fa de la legislatura? i com va el compliment del programa electoral?
És la meua tercera legislatura. La primera va ser per a projectar, la segona i la tercera legislatura per a executar. En aquests tres anys hem engegat l’Observatori Astronòmic. Estava en desús i ja està en funcionament. S’han fet diverses visites pilot, i ara ja estem organitzant-nos per a promocionar l’Observatori, tant per als col·legis com per a grups. També estem arreglant els carrers.

Quina és la situació econòmica de l’Ajuntament?
L’Ajuntament està molt sanejat i amb el superàvit que tenim, volem comprar uns terrenys per a fer un nou col·legi. L’Ajuntament comprarà els terrenys i la Conselleria d’Educació farà l’obra. Quan el nou col·legi estiga fet el que farem serà reconvertir la zona del col·legi vell en un nou espai. Farem un pavelló cobert i mantindrem l’edifici del xalet per a ús de les entitats esportives o les associacions del municipi.

Porta com a alcalde més d’11 anys, de quina decisió o projecte és la que està més satisfet?
Estic satisfet que Albuixech siga un poble on hi ha qualitat de vida. Nosaltres ens hem dedicat a treballar molt els serveis socials. Tenim ajudes de naixement de 500 euros, beques Erasmus d’1.500 euros, la piscina és gratuïta, a tots els alumnes fins a segon de batxiller donem de 150 a 180 euros d’ajuda per a material escolar… Hem invertit molt perquè els veïns tinguen qualitat de vida, que al final, aquesta és la meta de qualsevol alcalde.

Algun projecte que li agradaria deixar canalitzat abans d’acabar la legislatura?
M’agradaria abans que acabe la legislatura adquirir els terrenys per al nou col·legi.

Sobre la regeneració de la platja, alguna novetat?
Vam anar l’alcalde de Massalfassar i jo a Costes a demanar la regeneració de la platja. Recentment ens hem reunit també amb els alcaldes d’Albalat i Foios. Anem a cercar fórmules per a regenerar les nostres platges, potser a través de la Unió Europea.

La regeneració de la platja és una reclamació que portes molts anys darrere d’ella…
Sí, és una batalla meua des de fa onze anys que sóc alcalde. Cada any vaig a Costes a reclamar la recuperació de la platja. No m’agradaria morir-me sense veure que Albuixech recuperara la seua costa, i igual que reivindique la platja d’Albuixech també reivindique Mauella i Tauladella. Sembla mentida que en el segle XXI encara hagen, com en el Feudalisme, zones de València com Mauella o Tauladella. L’Ajuntament d’Albuixech dóna tots els serveis als veïns de Mauella i no té sentit que mig carrer siga de València i l’atre mig d’Albuixech, són coses que no haurien d’existir.

I ha parlat d’açò amb l’Ajuntament de València?
Joan Ribó i jo som vells coneguts, ell va ser molts anys professor en l’Institut de Meliana. Jo ja ho vaig reivindicar a Rita Barberá i també li ho he comentat a Ribó. El que deuria ser és que Mauella fóra com un barri més d’Albuixech.

És també president de la Mancomunitat, principals projectes d’aquesta legislatura?
Ens trobem una Mancomunitat on els programes informàtics eren pirates i l’aigua estava connectada a la xarxa sense comptador. Nosaltres hem solucionat aquestes coses i, a més, hem engegat els plans d’igualtat, hem ampliat serveis socials, col·laborem amb la gossera, hem comprat màquines granadores noves i a poc a poc renovarem la flota d’aquestes. Jo sóc partidari de mancomunar serveis.

Es presentarà a les pròximes eleccions?
Era una cosa que estava plantejant-m’ho, estic molt a gust, però m’ho estava plantejant per l’edat, però sí, em tornaré a presentar.

Quina afició té l’alcalde d’Albuixech?
M’agrada molt caminar. Els dies que puc camine deu quilòmetres, Albuixech-Meliana, una hora i 50 minuts. Intente anar cada dia.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *