Joves d’Alboraia acosten la tecnologia a les persones majors

L’Ajuntament d’Alboraia ha posat en marxa el projecte Conectando Generaciones, una iniciativa que pretén eliminar la barrera tecnològica als veïns més majors del municipi amb l’ajuda dels joves. D’aquesta manera, la gent que no ha crescut i no s’ha adaptat a les Tecnologies de la Informació i la Comunicació participa en un procés d’alfabetització digital amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida.

El projecte ja ha dut a terme la seua primera fase, en la qual durant el passat mes de febrer es realitzaven jornades formatives als estudiants que voluntàriament s’han oferit a participar. Aquests alumnes, d’entre 16 i 18 anys, pertanyen a IES Patacona d’Alboraia.

La segona part del programa té lloc al llarg dels mesos de març i abril. Durant aquesta, els estudiants faciliten i familiaritzen a les persones majors en l’ús i maneig del mòbil, així com els descobreixen altres possibilitats, de manera que s’evita la seua exclusió i comprenen noves vies de comunicació.

Per aquest motiu els interessats de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Alboraia-UPD estiguen aprenent en el Centre d’Activitats de Persones Majors, situat al carrer Portalet, número 8, les tecles dels telèfons mòbils, manar missatges de text, gestionar l’agenda de contactes, descarregar aplicacions, accedir i cercar en Internet, entre altres coses.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *