Joves de Picassent exposen les seues propostes en un plenari de l’ajuntament

Més d’un centenar de joves va participar en la celebració d’un plenari oficial celebrat a l’Ajuntament de Picassent, amb propostes per a fer un poble millor. Van acudir els joves que participen dels projectes de la Casa Jove La Torta, com ara Minga Juvenil, La Torta Sounds i el Grup Picazombie, a més dels estudiants del col·legi Sant Cristòfor Màrtir i l’IES l’Om, acompanyats dels seus respectius professors i directors de centre.

Amb un treball previ de preparació coordinat per Boro Donat, tècnic de Joventut de l’Ajuntament, i Virginia de Ramón, treballadora de la Casa Jove, els joves van formular les preguntes dirigides a l’alcaldessa, Conxa Garcia, i al regidor de Joventut, Jaume Sobrevela, presents al plenari. Tots dos expressaren el seu goig per la celebració d’este segon plenari i es comprometeren públicament a donar compte de les propostes, en la mesura de les possibilitats.

Toni Piera, professor de l’IES i responsable delegat del projecte Minga Juvenil, va dir que «és fonamental la vostra participació i que traslladeu a l’aula, a les tutories, en les reunions d’amics, durant les sessions d’estudi o al pati de l’escola o de l’IES tot allò que vos inquieta i preocupa».

Els joves van formular preguntes i propostes sobre diversos temes, com ara la temporalitat anual de la celebració dels plenaris joves, el repartiment de l’agenda socioculturals per les urbanitzacions i zones disseminades del terme, la instal·lació de més tendes de roba jove al municipi, més proximitat amb les autoritats, la inclusió de temàtiques juvenils en la programació de cinema a la Casa de la Cultura, el manteniment de les pistes d’skate al poliesportiu, i qüestions relacionades amb la biblioteca municipal, com l’ampliació de l’horari i més ordinadors amb connexió a la xarxa Internet, la instal·lació d’un Parkour Park per fomentar la pràctica de l’esport urbà, tant de moda en estos temps, entre d’altres.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *