La Conselleria finalitzarà les obres del teatre Pepe Sancho

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport finalitzarà les obres del teatre Pepe Sancho després de més d’una dècada amb les obres paralitzades i amb l’edifici abandonat i en avançat estat de deterioració. El programa Edificant assumeix aquest projecte a cost zero per a la ciutadania de Manises i amb l’objectiu d’albergar la secció del Conservatori Professional de Dansa de València.

“Portem tota la legislatura treballant conjuntament amb la Conselleria per a trobar una solució definitiva al teatre. Hui podem dir que el teatre albergarà la futura secció del Conservatori Professional de Dansa de València”, explica Jesús Borràs, alcalde de Manises i regidor d’Educació. “Hem lluitat perquè aquesta solució no tinga cap cost per al consistori i, per consegüent, per a la ciutadania, ja que la Conselleria assumirà tot el cost de les obres”, ha remarcat Borràs.

La legislatura passada va acabar amb un compromís de la Conselleria d’Educació d’assumir les obres d’adequació del teatre com a Escola Superior de Dansa i d’Art Dramàtic. La diferència d’aquesta proposta amb l’actual és que mitjançant el programa Edificant es dotarà econòmicament el projecte per part d’Educació. “No és el mateix un compromís sense partida econòmica, que un compromís amb dotació econòmica per a materialitzar les obres. Ha passat de ser un compromís a ser una realitat”, argumenta Borràs.

En aquests moments la memòria tècnica està acabada, s’emportarà l’assumpte al ple ordinari de febrer per a sol·licitar a la Conselleria la delegació de competències, tal com s’ha dut a terme amb la resta de centres educatius de la localitat.
Al llarg de molts mesos, les reunions i les visites han sigut una constant entre l’Ajuntament de Manises, la Direcció General d’Infraestructures Educatives i la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial, de la qual depén el Conservatori Professional de Dansa, situat en l’actualitat a la ciutat de València. Precisament la precarietat de les actuals instal·lacions del conservatori ha sigut un dels motius per a decidir-se per Manises i incloure aquest edifici dins del programa Edificant. Les obres d’adequació de l’espai maniser com a secció de l’actual Conservatori estan valorades en quasi 16.000.000 €, la inversió més important des de fa dècades per part de la Generalitat en la localitat de l’Horta.

 

Segons explica el primer edil, “gràcies al programa Edificant, Manises posarà fi a un dels majors llastos heretats del govern del Partit Popular i Manises tornarà a posar-se en el mapa i no serà precisament el mapa de la corrupció, sinó el mapa de la cultura i de l’educació”.

Així mateix, la Conselleria s’ha compromés amb el consistori perquè aquest puga fer ús de l’Auditori quan el necessite.