La Conselleria ha publicat el projecte de passarel·la sobre la V-21 de La Pobla de Farnals

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha publicat el projecte de passarel·la sobre la V-21, que completarà el carril bici sobre el camí a la Mar entre el nucli de la Pobla de Farnals i la seua platja. Així, s’ha obert el període de consulta i participació ciutadana durant 30 dies, pas previ a licitació de l’obra per a construir la infraestructura. Aquesta última tramitació s’allargarà aproximadament durant sis mesos, amb la previsió que abans d’acabar l’any s’inicien els treballs per a executar el projecte amb el qual se salvarà l’obstacle de l’autovia per a vianants i ciclistes.

 

Es tracta d’una reivindicació històrica del municipi que prompte es veurà resolta, i que a més de suposar la connexió ciclopeatonal entre els dos nuclis, completarà la connexió amb altres rutes ciclistes metropolitanes com la Via Xurra i la Via Verda. «La passarel·la posa fi a una antiga reivindicació del nostre poble. Unir els dos nuclis de forma sostenible millorarà les condicions de vida dels habitants del barri de la platja, perquè tot i les millores en el transport públic, les necessitats de mobilitat obliguen a la població a dependre de vehicles particulars. També beneficiarà notablement el turisme, activitat importantíssima per a La Pobla de Farnals», afirma l’alcalde Enric Palanca.

 

Amb la construcció de la passarel·la sobre la V-21 es culminen anys de gestions per part de l’Ajuntament, que en 2016 començaven a donar fruits amb el compromís de la Generalitat de construir el carril per a ciclistes i vianants vora el camí a la Mar. En desembre del 2020 s’inaugurà la primera fase del projecte, 3 kilòmetres des del poble fins a la rodona d’abans de l’autovia, que ara serà superada amb la segona i definitiva fase amb la qual s’executarà l’esperada passarel·la.

 

Enllaç a la descripció de l’actuació de construcció de la passarel·la: https://politicaterritorial.gva.es/va/web/carreteras/passarella-ciclovianants-autovia-v21

 

Enllaç al qüestionari de participació ciutadana: https://forms.office.com/r/pnbkLPNged