La Diputació acompanya en Fitur als municipis de l’Horta i reforça el seu potencial gastronòmic i artesanal

Els municipis de l’Horta no han estat solos en Fitur.  El president i la vicepresidenta de la Diputació, Toni Gaspar i Mª  Josep Amigó, han recorregut un a un els espais que ocupen en la fira  de referència del sector turístic per a interessar-se per la seua  oferta i reforçar la difusió de les seues propostes artesanals i  gastronòmiques.

Gaspar i Amigó coincideixen en la importància del “treball conjunt de  les institucions i les empreses” per a avançar en un producte turístic  global que “adquireix encara més força quan està mancomunat i recull  les potencialitats de diferents municipis d’una zona o comarca”. És el  cas de la Mancomunitat del Carraixet, que gaudeix d’un dels plans de  Dinamització i Governança Turística en els quals participa la  Diputació, l’Agència Valenciana del Turisme i els propis ajuntaments  de forma conjunta.

Els responsables de la corporació provincial van destacar l’àmplia  oferta gastronòmica dels municipis de l’Horta, des de la mistela de  taronja i la tapa de pluma de Puçol fins al xocolate i els productes  de Sant Blai de Torrent, passant per la crema d’orxata d’Alboraya, que  va disposar del seu propi showcooking, i la Ruta de la Tapa de El  Puig, que compta amb l’ajuda de la Diputació.

També en matèria artesanal presumeix l’Horta, especialment amb la  ceràmica de Manises, pel torn de la qual van passar algunes diputades  i el propi president Toni Gaspar. I les festes, amb esment especial  per als Moros i Cristians i la Cordà de Paterna, festa d’Interés  Turístic Nacional.

Un altre dels atractius de la comarca, exposats en Fitur, és la xarxa  ciclopeatonal que uneix diversos municipis de l’Horta, per als amants  de l’esport i la naturalesa que emana dels camins de l’horta  valenciana. I, per descomptat, les platges, com les de El Puig, que  amb l’ajuda de la institució provincial treballa per a  desestacionalizarlas i fer-les més accessibles, igual que els seus  monuments i museus.

    

          

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *