La Diputació ajudarà a Beniparrell a recuperar el claustre del Convent de Carmelites

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Patrimoni, ajudarà el municipi de Beniparrell a recuperar i restaurar el claustre de l’antic Convent de Carmelites, un edifici d’estil neoclassicista que data del segle XVIII, i obrir-lo a l’actual plaça del poble o Plaça del Baró. Així ho ha anunciat la vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, durant la visita efectuada a aquest municipi de l’Horta Sud per a conèixer de primera mà les inversions realitzades a través del Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS), el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS) i altres col·laboracions.

En concret, la intenció del Consistori de Beniparrell és adquirir en propietat l’immoble que alberga actualment aquest claustre per a posteriorment enderrocar l’edifici i que el claustre, una vegada restaurat, passe a formar part de la plaça Major, ampliant així aquest espai per al gaudi de la ciutadania del municipi.

Maria Josep Amigó ha manifestat que des de la Diputació de València «sempre estarem al costat dels Ajuntaments i, en particular, amb el de Beniparrell per ajudar i col·laborar amb el Consistori per tal de guanyar aquest espai de gran valor històric, arquitectònic i cultural per a la ciutadania», ha indicat. La vicepresidenta ha assegurat que «es tracta d’una obra ambiciosa i des de l’Àrea de Patrimoni ajudarem a fer realitat la recuperació d’aquest edifici per al gaudi dels veïns i veïnes del municipi i els seus visitants, que de segur quedarà per a la posterioritat», ha remarcat.

Així mateix, la vicepresidenta ha reivindicat «l’autonomia municipal a l’hora de definir quines actuacions resulten prioritàries i constitueixen necessitats reals per a cadascun dels municipis», en la línia marcada «pel nou equip de govern de la Diputació per tal d’afavorir l’execució d’aquelles actuacions que aposten per millorar la qualitat de vida de les nostres veïnes i veïns», ha assegurat.

Per la seua part, l’alcalde de Beniparrell, Salvador Masaroca, ha explicat que des del Consistori «ja hem mantingut diferents contactes amb l’Àrea de Patrimoni de la Diputació de València per tal d’explorar diferents possibilitats que ens permeten iniciar les actuacions de restauració i recuperació d’aquest claustre de l’antic Convent de Carmelites», ha apuntat. «Un immoble que mereix donar-se a conèixer per tal d’afavorir la difusió del patrimoni arquitectònic i cultural de Beniparrell», ha subratllat Masaroca.

Remodelació de la Piscina Municipal

Durant la seua estada a Beniparrell, la vicepresidenta ha visitat les tasques de remodelació escomeses a la Piscina Municipal. Un projecte que ha requerit d’una inversió lleugerament superior als 200.000 euros, i que ha comptat amb una aportació de 70.000 euros per part de la corporació provincial.

Així mateix, també s’han executat treballs de condicionament i millora en la zona del Barranc de Picassent al seu pas per Beniparrell. Actuacions que han consistit en la instal·lació de tanques de protecció i enllumenat públic per a dinamitzar aquest enclavament com a àrea d’esplai per als veïns i veïnes del municipi. Unes actuacions que han disposat de 66.000 euros de fons provincials.

Amb els recursos proporcionats per la Diputació de València també s’han pogut escometre actuacions a la Casa de la Cultura del municipi, on s’han realitzat treballs de millora en l’accessibilitat, adaptant l’immoble per a persones amb mobilitat reduïda.

En total, han estat prop de 300.000 euros de recursos econòmics cedits per la Diputació de València, a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles i el Pla Provincial d’Obres i Serveis, que han possibilitat l’execució de diferents actuacions encaminades a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Beniparrell.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *