La Diputació clou les Jornades Comarcals Porta a Porta a Meliana

Meliana ha acollit la sisena i última de les Jornades Comarcals Porta a Porta, que han recorregut les comarques valencianes fent parades a Alzira, Ròtova, Utiel, Xàtiva i Llíria

Làrea de Medi Ambient de la Diputació de València ha celebrat a Meliana la sisena i última de les Jornades ComarcalsPorta a Porta, adreçades a equips tècnics i de govern, amb lobjectiu de donar visibilitat alsprojectes existents i intercanviar experiències.

Hem passat damagar el fem baix de lestora a voler-lo gestionar. I des de làrea de MediAmbient de la corporació provincial també estem aportant el nostre granet darena. En matèria de residus la nostra fulla de ruta ha sigut la diagnosi, lacció i leducació ambiental”,ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de làrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Amigó, acompanyada per lalcalde de Meliana, Josep Riera, ha recordat en la presentació de la jornada que des de lestratègia Reacciona shan destinat 700.000 euros a la redacció de Plans Locals de Gestió de Residus de 127 municipis i de 9 mancomunitats, “a més, finsara hem invertit prop de 2,5 milions deuros per a impulsar les accions proposades en estos plans. És a dir, i açò és important, li donem una continuïtat als documents redactats i aprovatsprèviament per les entitats locals”.

En la jornada han participat, a més de lalcaldede Meliana, Josep Riera; Sergi Ferrús, alcaldede Pedreguer; José Arias, regidor dAlbal; Julio García, alcalde dAlcàntera de Xúquer; Ester Revert i Josep Sempere, regidora i alcalde de Banyeres de Mariola respectivament; Sara Bort, gerent de l’EMTRE i David Salán, tècnicde l’Associació de Municipis per la RecollidaPorta a Porta.

Amigó també ha ressaltat que els poblesdisposen dun servei deducació ambiental des de les mancomunitats, que en el cas delsmunicipis de lHorta Nord en són treseducadores, mentre que a la mancomunitat de lHorta Sud en són cinc. Igualment,lObservatori en Ruta oferix tallers i xarradessobre prevenció de residus i alimentació de temporada i de proximitat, i que fa activitats per a associacions veïnals, col·lectius, comissionsfalleres, així com a trobades, mercats o fires.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha remarcat que apostem pel porta a porta perquè és el que oferix més garanties, en la majoria dels municipis valencians, per assolireficaçment els rendiments de recollida selectiva exigits per les normatives i la seua qualitat, sempre que hi haja seguiment i acompanyament. A més, a diferència daltressistemes, el porta a porta és un sistema viu que es pot anar adaptant i reajustant a les necessitats de la ciutadania.