La Diputació de València inicia un projecte pilot d’aparca bicis segur a Catarroja

L’Ajuntament de Catarroja ha sigut el primer a afegir-se al pla pilot impulsat per l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València on sis municipis testejaran un nou sistema d’aparcament de rotació per a les bicicletes.

«Es tracta d’oferir un aparcament segur de bicicletes per incentivar l’ús» ha explicat la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, qui també ha manifestat que amb la iniciativa es pretén aprofundir en la política de reducció d’emissions contaminats i promocionar l’ús de la bicicleta dintre de la campanya de mobilitat sostenible del Pacte de les Alcaldies.

El sistema, de l’empresa Up2city s’instal·larà en el carrer amb capacitat per a 17 bicicletes, amb un sistema de videovigilància activitat per moviment i alimentat en energia de les plaques solars del sistema, amb assegurança inclosa i control d’accés.

«Ens hem adonat que una de les preocupacions de les persones usuàries de les bicicletes és l’aparcament, i per això encetem la prova pilot, per analitzar el sistema i comprovar si realment és efectiu. En cas de ser-ho, des de la Diputació llançarem una línia d’ajudes als ajuntaments per poder instal·lar el sistema d’aparca bicis segur» ha anunciat la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno.

La primera reunió informativa ha tingut lloc a Catarroja, la primera de les localitats que provarà el nou sistema. L’alcalde de la localitat, Jesús Monzó, ha recollit aquesta nova mesura amb entusiasme “ja que es tracta d’una nova eina al servei de la ciutadania i la mobilitat sostenible, que cada vegada és més sol·licitada i desenvolupada a Catarroja”.