La Diputació de València presenta en Brussel·les els seus programes de beques juvenils

La Diputació de València i el govern basc van presentar els seus programes de beques en les jornades europees “El repte de l’ocupació i l’emprenedoria dels joves espanyols en Benelux”, que van tindre lloc el passat 9 de març en l’ambaixada d’Espanya en Brussel·les.
Acompanyats per Joaquín Durán, conseller de Cultura, la delegada del govern basc Marta Marín va explicar a la seua ponència, “Global Training”, l’innovador projecte de beques basc; per la seua banda, el diputat de Projectes Europeus Bartolomé Nofuentes va presentar els projectes de la Diputació “Gestió del Talent” i “Gestió del retorn”.
Així, Nofuentes va ser l’encarregat de donar a conèixer els programes “La Dipu te beca” i “La Dipu te Eurobeca” amb la seua conferència “El Retorn del Talent. El paper dels ajuntaments i las diputacions en el talent jove”.
En aquesta, va explicar dos dels tres programes que configuren el pla estratègic per a la gestió del talent jove amb els que la Diputació Valenciana pretén formar més de 1.600 joves universitaris i graduats al mateix temps que s’aconsegueix que les entitats locals es beneficien també de la seva experiència.
En concret, la “Dipu te Eurobeca”, que ja va ser premiada en 2015 per l’entitat social InternsGoPro amb l’etiqueta europea de Qualitat de Programes de Beques en l’Estranger, oferta formació per a joves que, una volta han finalitzat els seus estudis universitaris, requereixen de formació europea que després podran posar en pràctica en les entitats locals de la província de València. Així, després de cinc mesos de beca en Brussel·les, realitzen set mesos més de pràctiques en les entitats locals designades.
Pel que respecta als altres dos programes, “La Dipu te Beca” i les “Beques de Postgrau”, busquen formar a joves que o bé es troben realitzant els seus estudis universitaris o de formació professional, en el primer cas, o be ja els han finalitat, en el segon.

Comentarios: 0

Su dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *