La Diputació subvenciona la connexió ciclopeatonal entre Alboraia i València en l’estació de Palmaret

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, acompanyada per l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, i la regidora d’Urbanisme, Ana Bru, han visitat la finalització de les obres de connexió del carril bici de l’avinguda de l’Orxata de la localitat amb la Ronda Nord de València.

L’actuació, que arriba a proposta de la Direcció General de Mobilitat amb el finançament de la Diputació, se centra en la glorieta d’intersecció de les avingudes Germans Machado i Alfauir de València i l’avinguda de l’Orxata d’Alboraia.

Com explica la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, «l’objectiu és integrar els desplaçaments en la modalitat ciclopeatonal entre Alboraia i València per augmentar els desplaçaments saludables i per a fomentar la mobilitat intermodal amb l’estació de metro del Palmaret».

Per a l’alcalde d’Alboraia, Miguel Chavarría, la col·laboració entre la Diputació i l’ajuntament d’Alboraia «ens ha ajudat a millorar la connexió dels nostres carrils bicis amb l’entorn, en aquest cas, amb València».

El trajecte de connexió s’inicia al sud de la glorieta, en el pas de vianants de la zona interior de la Ronda Nord per connectar amb el carril bici de l’avinguda de l’Orxata que circula per un camí inclòs en la zona denominada «la pinaeta», un espai arborat que amb les obres ha canviat la il•luminació i la senyalització, ha ampliat la vorera amb la creació d’una zona de descans amb dos bancs i perímetre amb barana.

En les obres s’ha prioritzat el trànsit ciclista front al motoritzat, sense disminuir la capacitat de circulació del trànsit rodat, establint una connexió ciclista segura amb mínima ocupació de l’espai per als vianants.

Les obres, amb un pressupost de 43.091 euros, són el resultat de la cooperació entre la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, amb la Delegació de Mobilitat Sostenible de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, en el Pla d’ajudes a inversions en vies ciclopeatonals per import de 843.091 euros als ajuntaments d’Alboraia, Tavernes de la Valldigna, Massalfassar i Gandia.