La direcció de Global Omnium visita el palauet de Nolla

Tretze anys després que Global Omnium i l’Ajuntament de Meliana firmaren un conveni per a possibilitar l’inici de les obres de rehabilitació del palauet de Nolla, una delegació del grup, encapçalada per l’actual director general, Vicente Fajardo, ha visitat el palauet després de la fase de rehabilitació important que s’ha realitzat els dos últims anys i que ha permés ja l’obertura al públic i les visites a aquest edifici tan singular de l’horta de Meliana. Una construcció que conforma un conjunt arquitectònic industrial molt destacat juntament amb l’antiga fàbrica de mosaics Nolla, hui Schneider electric.

Com recorda l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera:el 2007, al final d’aquella legislatura, es va firmar el conveni que va suposar una aportació destacable per part de l’entitat de 60.000 € amb què, tres anys després, es va finançar l’estudi de rehabilitació del palauet que s’ha anat executant al llarg dels anys”. En aquell moment, Vicent Ahuir era l’alcalde de Meliana i Francisco Zorrila i Juan José Pérez Palomar representaven Global Omnium. Precisament aquest últim ha tornat a visitar el palauet, però ara ja en unes condicions totalment diferents allunyades del mal estat que presentava aleshores la construcció. Per explicar les obres realitzades, hi han estat presents l’arquitecte director de la rehabilitació i autor de l’estudi, Xavier Laumain, i l’arquitecta municipal, Cristina Alonso.

El responsable municipal explica també: “la visita ha servit per a parlar de la possible col·laboració en projectes futurs, atés que Global Omnium té una presència important al municipi i a la comarca i, a més, és l’empresa concessionària de l’Ajuntament en el subministrament d’aigua i el manteniment t del sanejament”. Pel que fa al sanejament, ara mateix hi ha en marxa diverses actuacions i hi ha el repte important de donar una solució satisfactòria al sanejament del nucli rural de Roca que implica diferents administracions, tal com ha destacat la regidora de Roca, Amparo Martí, qui també ha participat en la trobada.