La doctora Anna Lluch visita el CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca

L’oncòloga Anna Lluch ha visitat el CEIP San Juan de Ribera d’Alfara del Patriarca per explicar als alumnes la seua professió. El centre es troba en procés de canvi de denominació per a dur el nom de la doctora. La metgessa ha sigut recepcionada per Marisa Almodóvar, alcaldessa d’Alfara del Patriarca, Jaume Martínez, regidor d’Educació, i Bárbara Tomás, directora del col·legi.

 

Aquest encontre s’integra dins del projecte del centre en el qual treballen els diferents Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en els quals es basa l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i també en el coneixement del treball de dones científiques.

Els escolars han preparat cartells per a rebre a la reconeguda doctora especialitzada en càncer de mama i l’han pogut preguntar tots els dubtes que tenien sobre la malaltia i la seua trajectòria professional. Els xiquets i xiquetes s’han interessat per com es forma el càncer, com començà a exercir la metgessa, perquè s’especialitzà en el càncer de mama, o sobre les vacunes d’aquesta malaltia, entre altres qüestions. Un dels alumnes li ha dedicat un llibret declarant-li ser «el seu major fan».

 

La metgessa ha volgut llevar la por a la paraula càncer. «Gràcies a la investigació el càncer ja no és sinònim de mort», ha destacat la doctora, qui també ha contat que quan ella començà a treballar entre el 40 i 60% de les persones que patien càncer de mama no superaven la malaltia, i ara la superen 90 de cada cent.

«Estem molt contents pel fet que els xiquets i xiquetes puguen conéixer en primera persona el treball de dones científiques tan importants com Anna Lluch», indica Martínez. Per la seua part, Almodóvar també ha volgut agrair la visita de la doctora a la nostra població, «és una persona amb un tracte proper cap a la infància i una gran divulgadora», ha apuntat.